Quantcast

Po pusantrų metų valdžia grįžta prie metro Vilniuje idėjos

  • Teksto dydis:

Po beveik pusantrų metų valdžia grįžta prie metro įstatymo projekto.

 Susisiekimo ministerija Vyriausybei iš esmės siūlo pritarti Metropoliteno įgyvendinimo įstatymo projektui, tačiau norima jį tikslinti.

Ministerija siūlo įstatyme aiškiai apibrėžti, kokia transporto rūšimi laikytinas metropoliteno transportas arba pakeisti Transporto veiklos pagrindų įstatymą, jame apibrėžiant bėginio transporto (metropoliteno) sąvoką.

Be to, anot ministerijos, kadangi Koncesijų įstatymas nenumato maksimalaus sutarties laikotarpio, iš Metro įstatymo siūloma išbraukti nuostatą, kad metro koncesijos sutartis gali būti sudaryta ne ilgiau kaip 25 metams.

Seimas 2016 metų pabaigoje nusprendė nebalsuoti dėl metro įstatymo projekto. Tuomet parlamentaras Bronius Matelis teigė, kad įstatymas yra sulaukęs prieštaringų vertinimų visuomenėje, buvo vetuotas prezidentės, todėl, pasak jo, įstatymo projektui būtų reikalinga naujos Vyriausybės išvada.

Metro projekto autoriai sako, kad Vilniuje nusprendus tiesti metro, būtų atvertas kelias šimtų milijonų eurų vertės užsienio investicijoms.

Metro sąjūdžio valdybos pirmininkas Juozas Zykus yra sakęs, kad 7 kilometrų ilgio metro statyba kainuotų apie 300 mln. eurų. Pasak jo, metro galėtų būti pastatytas per 30 metų.


Šiame straipsnyje: metroVilniustransportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Papasakokit bobutei, atseit, metro nieko nekainuos valstybei. Tai, kokie aitvarai suneš pinigus?

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Atsikvošėkit, koks metro? Turtingieji negalvoja, Zykus pateikia pavyzdžius, kad pasaulio mažesniuose miestuose yra metro. Kam jis lygina turtingas šalis su Lietuva. Tegu jis pasiūlo priemonę, kad žmonės nepaliktų Lietuvos, vaikai gautų bent 100 E ir t.t.

Jūratė

Jūratė portretas
Skirkit pinigus vaikams , ne po 50 E, o po 100, tada žmonės patikės, kad valdžiai rūpi gerbūvis žmonių, o ne metro statykit.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių