Quantcast

Po paskutinės nuošliaužos į Gedimino kalną patekti bus galima tik keltuvu

  • Teksto dydis:

Į Gedimino kalną nuo antradienio patekti galima tik keltuvu.

Kaip praneša Lietuvos nacionalinis muziejus, iki pastarosios nuošliaužos buvęs atviras istorinis takas liks uždarytas iki liepos vidurio.

Funikulierius iš Senojo arsenalo vidinio kiemo Arsenalo gatvėje lankytojus kelia kasdien nuo 10 iki 20 valandos, keltuvo kaina į abi puses – 2 eurai.

Praėjusią savaitę po intensyvaus lietaus kalne vėl nuslinkus nuošliaužai, jis buvo uždarytas lankytojams.

Ilgalaikį Gedimino kalno stabilumą ketinama užtikrinti įgyvendinus šiuo metu rengiamą ilgalaikio sutvarkymo projektą – jo rengimo darbai atnaujinti gegužę muziejui pasirašius sutartį su nauju projektuotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Padėkokit

Padėkokit portretas
Kremliaus lenciūginio blizgančiai mordai. Šis kenkėjas, net Gedimino kalną apstumdė, nubalvonino

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
2011 m. pradėjo kirsti medžius. 2013 m. ant kalno neliko nei vieno medžio. Tai kas buvo daroma kalno labui beveik dešimtmetį? Ogi nieko, išskyrus plepalus iš tuščio į kiaurą ir lėšų, skirtų kalno gelbėjimui "įsisavinimus". Pasirodo keli seniai and miesto simbolio it miražas, kažką pasikrapšto ir vėl metų metais nei gyvos dvasios. O kalnas kaip slinko, taip ir slenka. Pravažiavau anądien. Baisus vaizdas. Gražiausioje miesto vietoje - tikras "tvarus" šabakštynas. Žolės jau nebe iki kelių, o kone žmogaus ūgio. Neturiu žodžių...

Be mokslių kraštas

Be mokslių kraštas portretas
Iškrito medžius, o dabar stebisi, kad kalnas griūna
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių