Quantcast

Po pasipiktinimo sulaukusio renginio Valdovų rūmuose – pirmosios baudos

  • Teksto dydis:

Spalį Valdovų rūmuose vyko labdaros renginys „Naktis Venecijoje“, kuris sulaukė kritikos dėl saugumo reikalavimų dėl COVID-19 situacijos nesilaikymo. Svečiai medicinines kaukes išmainė į karnavalines. Policija jau skyrė ir pirmąsias baudas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigia, kad policija surašė jau tris protokolus, skirtos 250 eurų baudos.

„Nurodyme siūloma pusė minimalios baudos – 250 eurų. Tokių baudų sulaukė trys dalyviai, – portalui kauno.diena.lt sakė J. Samorokovskaja. – Renginyje dalyvavo žymiai daugiau žmonių, tai baudų gali būti skirta ir daugiau. Pareigūnams reikia nustatyti tuos asmenis, pakviesti, apklausti ir tada priimti atitinkamą sprendimą. Lygiai taip pat yra apklausiami ir to renginio organizatoriai. Pradėta administracinė teisena, bet organizatoriams jokios nuobaudos neskirtos.“

Kaip jau buvo skelbta, žinomi žmonės į Valdovų rūmus buvo sukviesti kilniam tikslui – suaukota 25 tūkst. eurų, kurie bus panaudoti krūties vėžio prevencijai ir gydymui.

Sulaukus pasipiktinimo, renginio organizatorė Agnė Grigaliūnienė sakė, kad saugumo reikalavimų buvo laikomasi. „Taisyklių, kiek tai yra įmanoma, ypatingai iš renginio organizatoriaus pusės, mes tikrai laikėmės. Ir labai apgailestauju ir atsiprašau, jeigu kažkam atrodė arba galėjo pasirodyti kitaip“, – LNK kalbėjo organizatorė.

Anot jos, kvietimuose buvo nurodyta, kad kaukę dėvėti – būtina, svečiai įleisti tik su galimybių pasais, prie Valdovų rūmų įėjimo įrengti termovizoriai, matuojama kiekvieno įeinančiojo temperatūra. Anot jos, Valdovų rūmų salėje oras ne tik ištraukiamas, bet ir filtruojamas.

Nuotraukose iš vakaro matyti, kad rankose daugelis dalyvių laiko taures. „Kadangi erdvėje jie vaišinosi, tai aš nežinau, ar kas nors galėtų vaišintis per kaukę, gerti arba valgyti“, – situaciją komentavo A. Grigaliūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pffft

pffft portretas
lol debiliška pavardė- samorokovskaja. tipiška antilietuviška šiukšlė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių