Quantcast

Po liūčių patvino ne tik Vilniaus gatvės – skęsta ir vicemero kabinetas

  • Teksto dydis:

Vilnių pirmadienio vakarą išmaudė stiprios liūtys su kruša ir perkūnija. Pasirodo, po smarkaus lietaus patvino ne tik gatvės, bet ir sostinės valdžios būstinė – Vilniaus savivaldybė.

Antradienio rytą atvykęs į darbą sostinės vicemeras Valdas Benkunskas rado patvinusį savo darbo kabinetą.

Vicemero kabinetas įsikūręs 18-ame savivaldybės aukšte, čia vanduo apsėmė ir kitas patalpas.

Kaip BNS informavo Vilniaus vicemeras V.  Benkunskas, antradienį ryte jis rado užlietą savo kabinetą, taip pat apsemtos buvo ir kitos patalpos 18-ajame ir 17-ajame savivaldybės pastato aukštuose.

„Problema yra keliuose aukštuose, labiausiai – 18-ajame aukšte, kur sėdi vicemerai. Ryte atėjus, vanduo stovėjo jau koridoriuje, atsidarius kabinetą – tas pats, kelių centimetrų vandens sluoksnis, patekęs per langus ir lubas: sulieti baldai, lubos, dokumentai“, – sakė V. Benkunskas.

Anot jo, vanduo dėl stiprios liūties ir šoninio vėjo galėjo patekti per stiklo plokščių tarpus.

„Kituose aukštuose yra „pašlapiavimų“, bet ne baseino lygyje. Yra patalpų draudimas, draudikai jau buvo atvažiavę pasižiūrėti. Per karantiną išmokome dirbti nuotoliniu būdu, kompiuteris – nešiojamas, tai sėkmingai darbuosimės kažkur kitur, kol bus galima grįžti“, – kalbėjo vicemeras.      

Pridarė ir daugiau žalos miestui

Pirmadienio vakare ir naktį Vilniuje siautė galinga audra. Preliminariais vertinimais, kritulių kiekis beveik pasiekė stichinio reiškinio ribą (daugiau nei 50 mm kritulių per mažiau nei 12 val.). Liūtis nuo šlaitų nuplovė nušienautą žolę ir kartu su gruntu sunešė ant gatvių važiuojamosios dalies, užkimšdama lietaus nuotekų sistemos groteles. Dėl to kai kuriose gatvėse pradėjo kauptis vanduo.

Laikinai buvo apsunkintas pravažiavimas kai kuriose svarbiose miesto arterijose: T. Narbuto g. buvo paplautas šlaitas – kartu su augaliniu sluoksniu ant gatvės paviršiaus nuslinko nemaža grunto atkarpa; Kareivių-Žirmūnų ir Kareivių-Verkių g., kur vykdomi žemės kasimo darbai, lietus paplovė gruntą ir užnešė žemiau buvusią Žirmūnų gatvės dalį; dėl ribotų lietaus vandens nuvedimo galimybių buvo laikinai užlieta Antakalnio gatvė, vandens srautai persiliejo į P. Vileišio gatvę ir paplovė upės krantą.

Miestą prižiūrinčios tarnybos prevenciškai budėjo mieste, operatyviai šalindamos audros padarinius – šalino vėtros išlaužytus medžius, valė užneštas lietaus surinkimo groteles. Tvarkymo darbai buvo atliekami visą naktį, o per kelias artimiausias valandas Vilniaus miesto gatvės bus toliau šluojamos nuo smėlio ir žvyro sąnašų, vėliau bus tvarkomos atsivėrusios nuošliaužos.

„Akivaizdu, kad užtvindymų prevencija – pavasarinis vamzdynų valymas – gerokai sumažino liūties padarinius, todėl kritinės žalos miesto infrastruktūrai nepadaryta“, – sako lietaus nuotekų tvarkymą Vilniaus mieste organizuojančios „Grindos“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Jis atkreipia dėmesį, kad liūtis dar kartą parodė pagrindines problemines sostinės vietas, kuriose šiuo metu labiausia trūksta lietaus nuotekų surinkimo pajėgumų: intensyvūs lietaus nuotekų sistemos rekonstrukcijos darbai vykdomi T. Narbuto-Saltoniškių gatvėse, taip pat Verkių, Kareivių gatvėse. T. Narbuto g. lietaus nuotekų rekonstrukcija jau įpusėta, planuojama ją užbaigti iki rugpjūčio pabaigos. Tuo pat metu rengiami kitų probleminių lietaus nuotekų surinkimo ir tvarkymo – Savanorių-Giraitės, Šeškinės, Geležinio Vilko gatvių – tvarkymo projektai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek šimtų tūkstančių

Kiek šimtų tūkstančių  portretas
kainavo to kabineto remontas? O supratimo, jog visų pirma už porą tūkstančių reikia sutvarkyti stogą , visoje savivaldybėje neatsirado? O juk ir architektų turi savo žinioje. Beje, tiek suploję už kelių kabinetų remontą (ir net leidimo tokiai sumai neatsiklausę!), ar aukso tualetus su aukso voniomis ten įsitaisėte ir po buduarą greta? Kas konkrečiai ten tiek kainavo?

linas

linas portretas
17 ir 18 auk6tai poderskio ir simasiaus. Ryskiai langus paliko atidarytus, nes kodel neuzpyle 20 ar 16 aukstu Nu simasius tai facebooke dirba o kur poderskis vel valkiojas. Su icorais ar vandenim delioja rinkimu matematikas

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Nieko nepaveiksi , tokios jau tos mūsų vasaros - ne tragedija .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių