Quantcast

Po ketverių metų atstatytas namas Vilniuje

Praėjus beveik ketveriems metams nuo nelaimės baigti įgriuvusio Šiaulių g. 8 namo Vilniuje atstatymo darbai. Gruodžio mėnesį statybos užbaigimo komisija pastatą pripažino tinkamu naudoti.

Statybos užbaigimo aktas reiškia, kad pastato gyventojai gali naudotis patalpomis ir Kalėdų šventes sutiks namuose.   

„Labai laukėme akimirkos, kai vėl galėsime džiaugtis savo namais”, - sakė namo gyventojų atstovė Aušra Pakėnienė. Gyventojai, nekantriai laukę statybos darbų pabaigos, jau kuriasi savo butuose.

“Sėkmingai baigti šį projektą buvo vienas prioritetinių mūsų bendrovės uždavinių. Tai - verslo etikos ir moralinės atsakomybės klausimas. Džiaugiamės, kad įsipareigojimus namo gyventojams ir patalpų naudotojams įvykdėme”, - teigė vienos iš atstatymo darbus finansavusios bendrovės “Panevėžio keliai” plėtros direktorius Eugenijus Rečiūnas.

Vienos pagrindinių statybų finansuotojų ir nuostolius gyventojams atlyginusios draudimo bendrovės „If“ žalų centro direktorius Audrius Smaliukas teigia, kad Šiaulių gatvės byla yra viena sudėtingiausių kompanijos istorijoje, todėl laikoma nemenku pasiekimu, jog atstatant namą buvo tilpta į sutartus laiko terminus ir numatytą biudžetą, neaukojant atstatymo darbų kokybės.  

„Aktyviai dalyvavome procese, siekdami išspręsti viso kvartalo gyventojams rūpimą problemą. Stengėmės, kad Šiaulių gatvė vėl būtų miela vieta gyventi“, - kalbėjo „ Schage Real Estate” projektų vadovas Robertas Liudvinavičius.

Per aštuonis mėnesius pagal parengtą darbo projektą Šiaulių g. 8 name buvo sustiprintos nesugriuvusios konstrukcijos, atstatyta sugriuvusi pastato dalis, atlikti vidaus apdailos darbai, įrengti vidaus ir lauko inžineriniai tinklai, atnaujintas namo fasadas, sutvarkyta teritorija aplink namą.

Kaip jau buvo skelbta, susitarimas atstatyti įgriuvusį pastatą Vilniaus senamiestyje ir atlyginti gyventojų patirtą žalą buvo pasiektas 2009 metų gruodį. Taikos sutartį tuomet pasirašė visos suinteresuotos šalys - projekto “Mikalojaus žiedas” plėtotoja – “Schage Real Estate” (buvusi „Sektor”), buvęs generalinis rangovas - “Constructus”, draudimo kompanija "If P&C Insurance AS" bei nuo griūties nukentėjusio namo gyventojai. Vadovaujantis taikos sutartimi visos šalys atsisakė teismus užvertusių ieškinių. “Constructus” įsipareigojimus taikos sutartyje dėl namo atstatymo prisiėmė pagrindinė jos akcininkė - “Panevėžio keliai”.

Bendra namo atstatymo ir gyventojams išmokėtų kompensacijų suma siekia 3 mln. Lt. Šias išlaidas pasidalijo taikos sutartis su nukentėjusiais gyventojais pasirašiusios bendrovės: projekto “Mikalojaus žiedas” plėtotoja - “Schage Real Estate”, draudimo kompanija "If P&C Insurance AS" bei AB “Panevėžio keliai”.

Naujienų agentūra BNS primena, kad nelaimė įvyko 2007 metų sausio 25 dieną, kai dėl šalia vykusių statybų nugriuvo dalis trijų aukštų namo sienos, kitos pastato sienos suskilinėjo. Per incidentą žmonės nenukentėjo, bet kelios šeimos neteko butų. Greta įgriuvusio namo, Žemaitijos gatvėje, buvo pradėtas statyti naujas pastatas.


Šiame straipsnyje: Šiaulių g.8

NAUJAUSI KOMENTARAI

p.s.

p.s. portretas
Naujienų agentūra BNS neprimena kad to senojo pastato langai trukde statybom
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių