Quantcast

Po Kauną beieškant praeities šmėklų

Kaunas dar turi paslapčių. Suspindus naktiniams žibintams, drąsiausieji lenda į legendomis apaugusius požemius, besidomintieji kultūra  klausosi pikantiškų garsių žmonių nuotykių.

Manote, kad pažįstate kiekvieną Kauno kertelę ir žinote visas legendas bei istorijas? Klystate. Nuo šio savaitgalio Kauno regiono turizmo informacijos centras pradeda penkių kalėdinių ekskursijų maratoną, per kurias į miestą galima pažvelgti kitomis akimis.

Šiandien įvyks pramoginė ekskursija autobusu "Kalėdinio naktinio Kauno paslaptys", per kurią keliautojai galės pasigrožėti miesto panorama.

"Siūlome netradiciškai stengtis pažinti savo miestą. Su legendomis, mistika ir paslaptimis. Visi puikiai žino, kad Kauno pilyje vaidenasi, tačiau kai reikia pačiam įsibrauti į vaiduoklių teritoriją, daugelis pabūgsta", – intriguoja Kauno regiono turizmo informacijos centro atvykstamojo turizmo vadovė Inga Pažereckaitė.

Ar žinote, kodėl nesprogo bomba Aleksote, kur nuskendo trys akvalangininkai ir caro generolas, ką slepia Nemuno gatvės namai bei "Perkūno namai"? Sužinosite.
Poros valandų ekskursija klaidžiojimu po senamiestį nesibaigia: ant Napoleono kalno gidas pasakos istorijas apie žymųjį karžygį, o galbūt ir savo akimis galėsite pamatyti Napoleono šmėklą.

"Sakoma, kad Napoleono šmėkla pasivaidena kas 25 metus ir lanko vietas, kuriose yra pabuvojęs", – aiškina gidas Radvila Pabilionis ir žada supažindinti su vietomis, kuriose pagonys švęsdavo šventes, papasakoti lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno karstų kelionę.

Tamsa, drėgmė, vos juntamas pelėsių kvapas ir mirtina tyla, kurią perskrodžia gido balsas arba pelių krebždėjimas – ne vienam drąsuoliui akimirksniui padažnėja pulsas ir pradeda prakaituoti delnai. Naujų potyrių dozė garantuota vienoje populiariausių ekskursijų "Kalėdinėje Kauno požemių dvasia".

Ar įsivaizduojate Kalėdų Senelį, ne tik stebinantį siurprizais požemiuose, bet ir pasakojantį kraupias istorijas? Likus penkioms dienoms iki Kalėdų turėsite galimybę nusileisti į Kauno pilies požemius, pamatyti XVI a. Hanzos pirklių rūsius bei Maironio bei M.Valančiaus amžinojo poilsio vietas.

Besidominčiuosius kultūra ir Kauno žymiais veikėjais turėtų sužavėti ekskursija "Pramogų alėja", kurioje išgirsite pikantiškų faktų iš seniau vykusio kultūrinio gyvenimo, Leonido Dolskio, Kipro Petrausko, Antano Šabaniausko biografijas ir jų nuotykius garsiausiose to meto kavinėse.

Praūžus Kalėdoms ir likus trims dienoms iki Naujųjų ekskursijoje "Kalėdinės ir naujametės iliuminacijos" galėsite sužinoti daugiau detalių apie carų ir karalių gyvenimus. Sužinosite, kur Kaune apsistodavo carai, Europos šalių karaliai, kur lankėsi popiežius ir Anglijos lordai, kur darydavo europinio lygio šukuosenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Daugiau, daugiau tokių ekskursijų, daugiau informacijos, foto reportažų !
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių