Quantcast

Po gaisro žirgyne – pagalbos prašymas: ši nelaimė mums ir mūsų globotiniams yra didelis sukrėtimas

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijoje esančiame Airėnų II kaime, kilus gaisrui sudegė žirgų pašiūrės kompleksas ir jame buvę daiktai. Žirgų globos asociacija prašo geradarių pagalbos.

Gaisras kilo apie 6 val., įtariamas padegimas, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Nuostolis – apie 15 tūkst. eurų. 

Po šios nelaimės Žirgų globos asociacija bando surinkti lėšų, nes liepsnos prarijo arklių pašiūrių kompleksą.

„Arklių slėniui nutiko didelė nelaimė. Naktį iš birželio 4-osios į 5-ąją vos per porą valandų liepsnose praradome arklių pašiūrių kompleksą. Tai vienintelis Arklių slėnyje gyvenančių arklių prieglobstis nuo vabzdžių, saulės ir nepalankių oro sąlygų, o taip pat čia – sužeistiems ir ligotiems, ypač sunkios būklės arkliams skirta erdvė – saugūs jų ramybės namai. Jeigu šiuo metu, kuris nors globotinių pasijustų prasčiau, ar gautų traumą, kuri neleistų jam saugiai gyventi kartu su banda, mes nebeturime jo gydymui ir reabilitacijai saugios vietos.

Butauto Barausko nuotr.

Ši nelaimė mums ir mūsų globotiniams didelis sukrėtimas. Pašiūrių viduje ir jų prieigose netekome 20 šienmaišių, keletos gūnių, 3 tonų kraiko ir daug kitų svarbių arklių priežiūros priemonių.

Tai vienintelis Arklių slėnyje gyvenančių arklių prieglobstis nuo vabzdžių, saulės ir nepalankių oro sąlygų.

Galime pasidžiaugti, kad gaisro metu, pašiūrių viduje gyvūnų nebuvo, jie visi sėkmingai išsigelbėjo“, – išplatintame pranešime rašo asociacijos atstovai.

Pasak jų, gaisro priežastys nėra aiškios, vietą apžiūrėję ekspertai neatmeta padegimo versijos.

„Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šią ramią naktį viską palikome ypač tvarkingai, net elektrinis piemuo ganykloje buvo išjungtas, negalime suprasti, kaip paprastas, medinio karkaso statinys, neturintis jokios elektros instaliacijos ar kitų gaisro rizikos šaltinių, ugnies sunaikintas neatpažįstamai. Naiviai tikime, kad tai ne piktavalių darbas.

Patyrėme apie 18 – 22 tūkstančių eurų nuostolį, tai nepaprastai skausminga mums, ne pelno siekiančiai ir iš žmonių geros valios gyvenančiai organizacijai. Vardan arklių gerovės, privalome viską atkurti, tačiau reikalingų lėšų, deja, neturime. Todėl nuoširdžiai prašome Jūsų visų pagalbos. Būsime nepaprastai dėkingi, jei galėsite mums kažkokiu būdu padėti: finansiškai, medžiagomis, reikalingomis atstatyti prarastą pastatą, darbo jėga ar kita pagalba“, – į geros valios žmones kreipiasi jie ir nurodo telefono numerį, kuriuo galima susisiekti: +370 622 05087.


Paramos gavėjas: Žirgų globos asociacija 

Bankas: Swedbank

Sąsk. nr.: LT13 7300 0101 0218 2823



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karolina

Karolina  portretas
Jau paaukojau! Arkliams tai vienintelis prieglobstis nuo vabzdžių, saulės ir nepalankių oro sąlygų, o taip pat tai erdvė - sužeistiems ir ligotiems, sunkios būklės arkliams. Tikiuosi visų pagalbos dėka, kuo greičiau pavyks arkliukams atstatyti jų buvusį prieglobstį!

Būtinai paaukosiu

Būtinai paaukosiu portretas
Ir už tuos piktus komentatorius

To Pol.

To Pol. portretas
Tokį komentarą gali rašyti tik žmogus, kuris visai nežino to žirgyno veiklos specifikos. Tai yra unikalus žirgynas, kuris rūpinasi kankintais, sužalotais žirgais ir poniais, suteikdamas tiems žirgams ir poniams galimybę bent kažkiek laiko pagyventi normaliomis sąlygomis. Jie nesiekia pelno. Labai gaila, jeigu tai yra iš tiesų tyčinis padegimas. Be to, nenorit-neaukokit. Niekas juk per prievartą neverčia. P.S. Tas žirgynas nebūtinai finansinės pagalbos prašo, jeigu skaitėt. Pelnas - nėra jų tikslas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių