Quantcast

Plytos senka pamažu

1,5 tūkst. – tiek žmonių per dvi savaites įsigijo vardinę ar šeimos plytą menininko Tado Gutausko skulptūroje "Laisvės kelias". Kol kas užpildyta tik 67 proc. pirmosios skulptūros sekcijos.

Pagal maksimalų užmojį siekiama parduoti 20 tūkst. plytų ir iš jų pastatyti 60 m ilgio sieną. Tam reikėtų iššluoti visas dešimt skulptūros sekcijų.

Tačiau pats idėjos autorius T.Gutauskas nenusimena. "Žinant, kokios problemos dabar slegia žmones, rezultatai tenkina. Teisybę sakant, netgi pranoko mano lūkesčius. Laikai nelengvi, žmonės viskuo nusivylę, todėl galbūt "Laisvės kelio" idėja kai kam atrodo utopiška, atitrūkusi nuo realybės. Tačiau darysiu viską, kad rastųsi optimizmo ir žmonės pakylėtų patys save", – kalbėjo T.Gutauskas.

Nuo penktadienio vardinę ar šeimos plytą, kuri rugpjūtį bus įlieta į vientisą skulptūrą, bus galima įsigyti ne tik internetu, bet ir 800 Lietuvos pašto skyrių.

Šią savaitę įdiegta tarptautinio apmokėjimo sistema "PayPal" suteiks galimybę įsiamžinti ir išeivijos lietuviams.

Visos plytos suguls į stilizuotą "Laisvės kelio" skulptūrą, kurios oficialus atidarymas numatomas rugpjūčio 23 d. Skulptūra drieksis Pedagoginio universiteto pašonėje ir žvelgs į Ukmergės gatvę, kurioje prieš 21 metus žmonės tiesė vienas kitam rankas.

Jei viskas pavyks, skulptūra turėtų būti 60 m ilgio, 3,3 m aukščio ir 0,5 m pločio. Jei žmonių, norinčių įsiamžinti, bus mažiau nei tikėtasi, skulptūra trumpės.

Plytų rezervacija galima iki liepos 15 d. Paskui plytos iš molio bus gaminamos Dzūkijoje. Skaičiuojama, kad projekto vertė siekia 1 mln. litų. Lėšos už plytas sudarys vos pusę šios sumos. Likusią dalį tikimasi surinkti iš privačių rėmėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių