Quantcast

Plečiant bandomąjį projektą, Vilniui leista grąžinti pradinukus ir į kitas mokyklas

Vyriausybė leido Vilniaus savivaldybei grąžinti pradinukus ir į kitas pasirinktas mokyklas, taip plečiant iki šiol daugiau nei savaitę vienoje įstaigoje taikytą eksperimentą.

Kontaktinį pradinukų mokymą bandomajame projekte Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje Vyriausybė trečiadienį pratęsė iki kovo pabaigos. Kartu ministrų kabinetas leido sostinės savivaldybei pasirinkti ir daugiau įstaigų, kuriose periodiškai atliekant koronaviruso testus bendruomenei ir moksleiviams, šie mokosi kontaktiniu būdu klasėse.

Kontaktinis ugdymas progimnazijoje atnaujintas prieš daugiau nei savaitę, per šį laiką nenustatyta užsikrėtimų COVID-19.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžė, kad „pirmieji rezultatai rodo, jog projektas yra sėkmingas“.

„Vilniaus miesto savivaldybė mato prasmę ir galimybę plėsti šį projektą, todėl norėtumėme pasiūlyti leisti Vilniaus miesto savivaldybėje jų nuožiūra pasirinkti dar, kiek jie galėtų ir organizacine prasme aprėptų, ugdymo įstaigų, kad šis projektas plėstųsi“, – sakė A. Dulkys.

Ministrų kabinetas taip pat sutarė, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija organizuos susitikimą ir su merais, taip prie projekto bus sudarytos sąlygos prisijungti ir kitų savivaldybių mokykloms.

„Esmė yra, kad savivaldybė galėtų plėsti imtį jau dabar. O dėl plėtros kitose savivaldybėse – švietimo ministrė jau minėjo, kad prijungsime visus entuziastus ir bandysime tuo keliu judėti per visą Lietuvą“, – sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vilniaus mero patarėjas Karolis Vaitkevičius BNS informavo, kad toliau pradinukus svarstoma grąžinti į dar 3-4 mokyklas, tai galėtų įvykti nuo kovo vidurio. Renkantis įstaigas, bus įvertintas jų dydis ir galimybės užtikrinti jose srautų valdymą, testavimo galimybes.

Premjerė Ingrida Šimonytė sprendimo išvakarėse sakė, kad dar reikia laiko techniškai pasiruošti visų kitų mokyklų atvėrimui. Pagal Vyriausybės karantino švelninimo planą, pirmiausia numatyta grąžint i mokyklas visus pradinukus ir abiturientus.

Planas numato, kad visi pradinukai galės grįžti į mokyklas, kai naujų  100 tūkst. gyventojų tenkančių koronaviruso atvejų per dvi savaites bus mažiau nei 200, o teigiamų testų dalis nesieks 10 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aistė

Aistė portretas
O kodėl Kaunas nerodo iniciatyvos išbandyti šį projektą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių