Quantcast

Planuojama, atgaivinti fontaną Vokiečių gatvėje

Tikėtina, kad ateinančią vasarą sostinės gyventojų akis Vokiečių gatvėje džiugins restauruotas fontanas,  kuris pernai atrodė varganai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas klausia gyventojų, kuris iš trijų fontano variantų tiktų vienai iš pagrindinių sostinės gatvių.

Vilniaus miesto savivaldybė nelinkusi daug pasakoti apie fontano atnaujinimo planus. „Savivaldybė gavo privačios įmonės pasiūlymą savo lėšomis sutvarkyti ir prižiūrėti fontaną, esantį Vokiečių gatvėje. Artimiausiu metu galėtų būti pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su šia įmone“, - tepasakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

Portalas diena.lt dar praėjusių metų vasarą rašė apie vargingai veikiantį fontaną Vokiečių gatvėje. Tuo metu savivaldybės atstovai teigė, kad fontaną rekonstruoti būtina, tačiau tam lėšų nėra. Dar prieš pusmetį fontano purkštukai buvo užsikimšę, o vanduo trykšdavo tiesiai ant šaligatvio.

Šiuo metu sostinėje yra trylika fontanų, kuriems išlaikyti reikėtų apie 0,5 mln. litų kasmet. 2011 metais šioms konstrukcijoms buvo skirta apie 140 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egoizmas

Egoizmas portretas
Anksčiau miesto gatvės buvo pilnos skubančių, bėgančių žmonių. Visi buvo pagarbūs, mandagūs, nebuvo šiukšlių, turto gadinimų, gąsdinimo. Jei ko nors reikia, vieni kitiems padeda, priima į savo namus, duoda valgyti, kviečia atvažiuoti. Buvo kita moralė ir kultūra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių