Pereiti į pagrindinį turinį

Planai atleisti 300 darbuotojų suskaldė Vilniaus tarybą

2009-06-03 18:30
Planai atleisti 300 darbuotojų suskaldė Vilniaus tarybą
Planai atleisti 300 darbuotojų suskaldė Vilniaus tarybą

Ėmusi narstyti savivaldybės „Saulėlydžio“ komisijos parengtą reorganizacijos planą taryba skilo pusiau. Opozicija pasipiktino, kad jai pateikta medžiaga niekinė: vietoje tikslaus atleidžiamų darbuotojų skaičiaus akis rėžia brūkšniai.

Diskusija dėl reorganizacijos užvirė net nepriėjus prie pirmųjų klausimų. Svarstant tarybos darbotvarkę opozicinės Lenkų rinkimų frakcijos narys Jaroslavas Kaminskis pasiūlė du su nauja savivaldybės administracijos struktūra susijusius klausimus išbraukti kaip neparengtus.

„Pirma „Saulėlydžio“ komisija negali būti klausimo rengėju, tai privalo daryti administracija. Komisija viršijo savo kompetenciją. Antra - mes gavome tuščius lapus ir kažkokį brėžiuką. Neaišku, kokį projektą mes čia ruošiamės svarstyti. Siūlau dabar šituos kalsimus išbraukti iš darbotvarkės, juos deramai parengti ir teikti kitam posėdžiui“, - siūlė J.Kaminskis.

Kadangi taryba politiko prašymui nepritarė, į tribūna stojo „Saulėlydžio“ komisijos pirmininkas Vidas Urbonavičius. Pakiliu tonu jis tarybos nariams pristatė komisijos kūdikį: reorganizacijos planą, kuriuo iš 900 savivaldybės administracijos darbuotojų siūloma 300 tarnautojų atleisti.

„Stovime mes ant tokio slenksčio, kai bandome kovoti su biurokratizmu, jį mažindami. Suprantu opoziciją, kuri kalba priešingus dalykus, bet jie širdyse pritaria biurokratizmo mažinimui“, - kalbą rėžė V.Urbonavičius.

Tačiau jo pristatymas neįtikino opozicijos narių. J.Kaminskis dar kartą priminė, kad klausimas iki galo neparengtas, todėl pasiūlė jo netvirtinti, o rengėjams – daugiau tieks projektu padirbėti. Mat jam taip ir liko neaišku, kuo remdamas naujoji valdžia leidžia sau mėtyti administracijos darbuotojus po savivaldybės bendroves. Įsižeidęs V.Urbonavičius kolegai, Lietuvos lenkui, mestelėjo.

„Jeigu nemokate skaityti lietuviškai, aš jums perkaitysiu. Pervesti – tai pasiūlyti darbą kitoje įmonėje“, - šaipėsi V.Urbonavičius, vėliau dėl šios replikos sulaukęs prikaištų tiek iš opozicijos, tiek ir iš valdančiosios koalicijos partnerių. 

Po diskusijų pereita prie balsavimo. Reorganizacijos plano pateikimui ir gilesnei jo analizei pritarė 25 iš 41 politiko. Galutinį sprendimą dėl naujos savivaldybės struktūros taryba turėtų priimti liepos 8 dieną.