Quantcast

Pirmoji mokslo diena Vilniuje - be rimtesnių kriminalų

Pirmoji mokslo metų diena Vilniuje praėjo gana ramiai, tačiau vis dėlto nedidelių incidentų neišvengta.

Antradienį apie 15 val. į Vilniaus ligoninę atvežtas sumuštas penkiolikmetis. Paauglio tėvai tvirtino, kad sūnų rado sumuštą tą pačią dieną apie 12 val. Vilniuje, tarp Justiniškių ir Pašilaičių mikrorajonų. Jaunuolis dėl kūno sumušimo paguldytas į ligoninę.

Apie 18.30 val. Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės medikai policijai pranešė sulaukę peiliu sužaloto paciento. Jų teigimu, 17.50 val. į ligoninę dėl dešinio sėdmens durtinės žaizdos kreipėsi pilietis 23 metų A.T., o 18.12 val. tvarstyti dešinės šlaunies ir dešinio sėdmens durtinių žaizdų atvyko 20-metis E.K.

Nors jaunuoliai jau nebėra moksleiviai, tačiau medicinos personalui aiškino šventę prie A.Mickevičiaus mokyklos, Kruopų gatvėje. Čia juos, apie 17.00 val. ir užpuolė bei sužalojo nepažįstami asmenys.

Suteikus medicinos pagalbą abu nukentėjusieji paleisti gydytis į namus.

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) duomenimis, rugsėjo 1-ąją neužfiksuotas nei vienas eismo įvykis, kuriame būtų nukentėję mažieji eismo dalyviai.

Gana ramiai praėjo ir šventiniai renginiai, ir bendramokslių susitikimai Kalnų bei Sereikiškių parkuose.

Čia kartu su Patrulių rinktinės pareigūnais bei Vilniaus pilių Valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos darbuotojais dirbo ir Vilniaus 3-ojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus ir Nepilnamečių reikalų veiklos grupės pareigūnai.

Jie nustatė 11 pažeidimų, numatytų Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 178 straipsnyje ir už alkoholinių gėrimų gėrimą arba girto pasirodymą viešosiose vietose surašė 11 administracinių tesės pažeidimų protokolų.

Vienas didesnių renginių rugsėjo 1-ąją vyko Vingio parke.

Viešosios tvarkos palaikymui ir eismo priežiūrai koncerte sostinės policijos pareigūnai rengėsi iš anksto - buvo numatyti pareigūnų patruliavimo maršrutai, pasitelkta mobilioji operatyvaus valdymo transporto priemonė.

Didelių pastabų šventės organizatoriams ir dalyviams policijos pareigūnai neturi. 17 val. Vingio parke prasidėjęs renginys, į kurį susirinko apie 7000 žmonių, pareigūnų nuomone, praėjo sklandžiai.

Iš Vingio parko į Vilniaus 2-ąjį policijos komisariatą už viešosios tvarkos pažeidimus buvo pristatyti keturi 19-21 metų asmenys. Dviems iš jų administracinė atsakomybė taikyta už nedidelį chuliganizmą (ATPK 174 str.), kitiems - už alkoholinių gėrimų gėrimą arba girto pasirodymą viešosiose vietose.

Pasak viešosios įstaigos Greitoji medicinos pagalbos stotis direktoriaus Tadeušo Rodzo, rami rugsėjo 1-oji buvo ir medikams.

„Neturėjome nei girtų paauglių, nei rimtai nukentėjusiųjų. Matyt, draudimas gerti alkoholį viešosiose vietose ir policijos darbas, daro savo“, - sakė medikas.


Šiame straipsnyje: rugsėjo 1-oji vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių