Quantcast

Pirmoji auka sostinėje – Žvėryno seniūnija

Vilniaus miesto savivaldybė pradeda įgyvendinti seniūnijų naikinimo planą: aukcione už 2,4 mln. litų parduotas ištuštėjęs buvęs Žvėryno seniūnijos pastatas.

Savivaldybės taryba praėjusią savaitę apsisprendė – nuo kitų metų balandžio 15 d. liks tik penkios seniūnijos: Grigiškių, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Panerių ir Verkių. Likusias pakeis 11 biurų.

Tačiau laukti kitų metų neprireikė, nes šie planai pamažu įsibėgėja: aukcione už 2,38 mln. litų parduotas dabar jau buvęs Žvėryno seniūnijos pastatas S.Moniuškos gatvėje. Pačioje seniūnijoje jau kurį laiką nebuvo nė vieno darbuotojo.

Vis dėlto pardavimo procesas sulaukė šiokio tokio Žvėryno bendruomenės nepasitenkinimo. Tame pačiame pastate buvo įkurtas ir bendruomenės centras. Pastatas, kuriame buvo biblioteka, parduotas jau seniau, todėl kai kurie Žvėryno gyventojai nerimavo, kad taip neliks paskutinės erdvės, kurią būtų galima naudoti savo reikmėms. O savivaldybės atstovai tikino, kad esant poreikiui bus rastos kitos patalpos.

Kai kurie skeptikai suabejojo ir dėl to, ar pastato pardavimo kaina ne per maža. Nekilnojamojo turto bendrovės REMAX vadovas Žiuljenas Galeckas nuramino, kad už pastatą gauti 2,38 mln. litų daugmaž atitinka rinkos vertę. Jis sakė, kad įmonė, šiek tiek daugiau investavusi į reklamą, būtų galėjusi gauti daugiau, bet savivaldybę varžo tai, jog tokius objektus ji gali parduoti tik viešame aukcione.

"Pasakyčiau, kad tai geras pirkinys, bet tikrai ne koks nors stebuklas. Jeigu manęs klientas paprašytų Žvėryne surasti vienuolikos arų sklypą, tai aš ir pasakyčiau, kad tai kainuos panašią sumą. Reikia įvertinti ir tai, kas gali būti padaryta su tuo pastatu. Žemė Žvėryne tikrai nepigi. Reikia atsižvelgti, ar ten bus galima įrengti butų, ar bus galima pastatą nugriauti ir jo vietoje pastatyti naują. Tačiau, mano manymu, čia jokio kriminalo nėra. Dažnai per aukcioną objektą gali nusipirkti šiek tiek pigiau", – sakė Ž.Galeckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cecilija

cecilija portretas
Labiausiai siutina neįgalumas valstybiniu mastu. Sugalvoja miesto meras, remiamas savo šutvės taryboje padaryti kokią nesąmonę, tai nesvarbu, kad gyventojams nepatinka, vistiek daro ką nori. O ką, virš jo nėra jokio viršininko??? O ką, vyriausybė negali sutramdyti įsisiautėjusio avantiūristo??? Švaistomas miesto biudžetas, draugeliams dalijami postai, steigiamos avialinijos ir viskas tvarkoj??? Tai kur mes gyvenam, jei kiekvienas klerkas gali spjauti į miesto gerovę??? Yra Lietuvoj vyriausybė ar ne? O gal (kas galėtų paneigti?) tas avantiūristas dalijasi pelnu ir todėl dengiamas? Ką daugiau belieka galvoti? Ar miesto meras - vyriausybės draugelis???

sultonas

sultonas portretas
o pagal mane seniunyju naikinimas tai monarchas nori likt vienas ir valdyt iš aukštai kad niekas nemaišytu.Kitaip sakant kuriama nauja valstybe ir vadinsis Užupio valstybė ,su sostine Vilnium.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių