Quantcast

Pirmieji tyrimai dėl koronaviruso „Senevitoje“: tikrins darbuotojus ir globotinius

Koronavirusą nustačius Vilniaus rajono globos ir slaugos namų „Senevita“ darbuotojui, dėl užsikrėtimo infekcine liga įstaigos darbuotojus ir globotinius planuojama pradėti tirti trečiadienį.

„Turėtumėm rytoj startuoti ir pradėsime nuo darbuotojų. (...) Sprendimas toks yra, bet detales šiandien aptarsime nuotoliniame pasitarime tarp gydytojų, savivaldybės, „Senevitos“, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, nes jie yra steigėjai“, – BNS antradienį sakė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Liucina Kotlovska.

Kaip teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė, pirmiausia bus tiriami darbuotojai, o vėliau – globotiniai.

„Tiems darbuotojams, kurie dabar yra saviizoliacijoje, tyrimai bus atlikti jai pasibaigus“, – BNS sakė R. Lingienė.

Anot jos, saviizoliacijoje šiuo metu yra 13 įstaigos darbuotojų, iš viso „Senevitoje“ dirba apie 150 žmonių, prižiūrima – šiek tiek daugiau nei 200 globotinių.

Nauji atvejai fiksuojami siuvimo įmonėje

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Covid-19 „Senevitos“ darbuotojas susirgo šiai infekcinei ligai išplitus iš Nemenčinėje esančios siuvimo įmonės „Vilnika“.

Globos namuose dirbantis žmogus yra vienos iš siuvimo įmonės darbuotojų, kuriai taip pat nustatytas koronavirusas, giminaitis.

Kaip teigia R. Lingienė, antradienio duomenimis „šiuo metu įmonėje jau yra 16 užsikrėtusiųjų“.

„Saviizoliacijoje šiuo metu yra virš 80 įmonės darbuotojų, iš viso joje dirba per 300 žmonių“, – kalbėjo NVSC atstovė.

„Vilnikos“ vadovas Rolandas Jackevičius naujienų portalui 15min.lt teigė, jog įmonė šiuo metu uždaryta.

„Kai išplito virusas įmonėje, mes patys nusprendėme ją uždaryti, nepaisant centro rekomendacijų to nedaryti. Patys uždarėme, nors tai neša mums nuostolius. Užsakymus turėjome atiduoti kitoms įmonėms, o patys save karantinavome dviem savaitėms“, – portalui sakė jis.

Anot R. Jackevičiaus, liga siuvimo įmonėje išplito dėl „testavimo politikos“.

„Dėl viruso tirti tik tie asmenys, kurie turėjo kontaktą su sergančiais ar požymiai buvo akivaizdūs. Mūsų kolektyvas yra pakankamai didelis, žmonės sukarščiuodavo, kosėdavo, tada išeidavo į nedarbingumą. Iš jo grįždavo be akivaizdžių simptomų ir, žinoma, jų niekas netirdavo. Kol nebuvo pirmo atvejo, žinoma“, – kalbėjo įmonės vadovas.

Tačiau R. Lingienė tvirtina, kad įmonei dar penktadienį buvo nurodyta nedelsiant nutraukti veiklą.

„Mes davėme terminą iki šiandien imtinai“, – kalbėjo NVSC atstovė.

„Vakar paprašėme visų siuvimo įmonės darbuotojų sąrašo, kad galėtume su kiekvienu iš jų pasikalbėti. Tai tų žmonių juk šeimos nariai gali dirbti socialinės globos įstaigose, sveikatos priežiūros įstaigose. (...) Reikia išnarplioti tą voratinklį. Jis tiesiog parašė: „Kai turėsiu laiko, tada pateiksiu“, – pridūrė ji.

Nemenčinei tapus koronaviruso židiniu, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė L. Kotlovska sako, kad dėl šios priežasties mieste ir apylinkėse nuo penktadienio dezinfekuojamos gatvės, daugiabučių namų laiptinės.

„Dezinfekuoti pradėjome penktadienį, tą darome toliau ir šiandien“, – kalbėjo ji.

Iš viso šalyje nustatyta 1070 koronaviruso atvejų, dėl infekcijos mirė 24 žmonės, pasveikusiu laikomas 101 asmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių