Quantcast

Pirmą kartą Lietuvoje - 50 mln. litų vertės BVLGARI kolekcija

Pirmą kartą Lietuvoje pristatoma viena prabangiausių Italijos mados namų BVLGARI juvelyrinių dirbinių kolekcija. Šios kompanijos papuošalus dievino tokios garsios pasaulyje asmenybės kaip Sophia Loren, Audrey Hepburn.

Kone dvi dešimtis metų jų papuošalus Oskarų teikimo ceremonijai skolinasi Holivudo kino žvaigždės.

Į madą grįžta stambūs brangakmeniai

Įspūdingą kolekciją galima pamatyti Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Dešimtyje stendų eksponuojami įspūdingi vėriniai, žiedai, auskarai, pagaminti iš tauriųjų metalų, puošti briliantais, deimantais, rubinais, safyrais, smaragdais. Greta šių stendų pristatoma ir deimantais inkrustuotų vyriškų bei moteriškų laikrodžių kolekcija.

„Tai - naujausia juvelyrinių dirbinių kolekcija, išsiskirianti spalvingumu, meistriškumu, vyraujančiais gėlių motyvai. Visi papuošalai suskurti šių metų balandį-rugsėjį. Vienas įdomiausių darbų – vadinamas kokteiliniu. Tai geltono aukso vėrinys, puoštas stambiais, spalvotais brangakmeniais, prie jo derinamas stabus žiedas. Masyvūs, įvairiaspalviai juvelyriniai dirbiniai sugrįžta į madą, nes žmonės vėl turi laiko sau, gali ilgiau puoštis. Prieš tai net papuošaluose atsispindėjo greitas gyvenimo tempas. Jie buvo santūresnių formų“, - pasakojo aukštosios juvelyriškos ekspertė Valeria Leoni.

Stenduose žėrintys dirbiniai žavi grakštumu ir elegancija. Nors dauguma jų puošti iš tiesų stambiomis detalėmis: keletu masyvių spalvotų akmenų, ar viena, centre inkrustuota didžiule mėlyno safyro akimi, tačiau jiems grakštumo suteikia mažytės detalės. Pavyzdžiui, geltono aukso apyrankės puoštos mažyčiais žvyneliais ir primena subtilias gyvačiukes. Arba balto aukso vėrinyje, nusagstytame daugybe mažų briliantų, romantiškai tviska tamsiai žalios, smaragdinės gėlės. Kituose spindi miniatiūrinės deimantų smiltelės, kurios apšviestos sužėri tūkstančiais spalvotų saulės zuikučių.

Prabangus vėrinys - puiki investicija

„Neduok Dieve, jeigu žmona pamatys“ – kolekciją įvertino Ūkio banko investicinės grupės prezidentas Vladimiras Romanovas.

Iš tiesų, už vieną kolekcijos vėrinį ir žiedą tektų pakloti 1 mln. litų eurų arba 3,5 mln. litų. Dėl to BVLGARI mados namų dirbiniais puoštis sau leidžia tik milijonieriai, karališkų šeimų atstovai bei pasaulinio ryškumo muzikos, kino ir šou žvaigždės. Jau nuo 1920 m. šių mados namų papuošalais dabinosi Holivudo įžymybės Gary Cooper, Shelley Minters, juos pamėgo ir Monako princesė Grace Kelly bei aktorė Anglina Jolie.

Tiesa, žvaigždėms juvelyriniai dirbiniai ne tik parduodami bet ir skolinami ir kartais net už dyką. Tai tarsi mainai, kuomet renginyje garsenybė reklamuoja mados namų papuošalą.

Beje, kolekciją į Lietuvą atvežusios Ūkio banko darbuotojos Julijos Gončaruk teigimu, juvelyriniai dirbiniai visame pasaulyje laikomi puikia investicija. Jeigu anksčiau verslo grupės investavo į nekilnojamąjį turtą, dabar vis dažniau gręžiamasi į meno ir juvelyrinius dirbinius, kurių vertė laikui bėgant tik auga.


Šiame straipsnyje: bvlgari

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių