Quantcast

Pinigų Kalėdoms Vilnius šiemet netaškys: rinksis kuklesnę eglę?

  • Teksto dydis:

Pasklidus žiniai ir kilus žmonių pasipiktinimui, kad šiųmetė kalėdinė Vilniaus eglė gali kainuoti rekordinę 250 tūkst. eurų sumą, sostinės meras Remigijus Šimašius paskelbė, kad savivaldybė svarsto rinktis kuklesnę eglutę.

R. Šimašius teigia, kad savotiškas eglučių grožio lenktynes reikia užbaigti ir puošti paprastesnę eglę,  o likusius pinigus paaukoti Ukrainai.

„Aš asmeniškai visada esu už tai, kad miestas šviestų, trauktų išeiti į gatvę. Kalėdų eglė Vilniuje jau ne vienerius metus traukė ne tik vilniečius, bet ir užsieniečius. Man nepatinka tik tai, kad eglutės Lietuvoje virto savotiškomis lenktynėmis, kieno geresnė ir gražesnė. Turime gerą progą tai sustabdyti – šiemet, deja, turėsime pirmas Kalėdas karo metu. Kalėdos jauki šventė ir reikia grįžti prie paprastesnio jaukumo. Ačiū Dievui, mieste reikalus sprendžia ne tik meras, o daugeliui miestiečių visada patikdavo didesnė, vis labiau šviečianti eglė. Tuo keliu buvo nueita ir šiemet. Kadangi Vilniui dar ir 700 metų, tai eglė didesnė, ir kadangi viskas pabrango, tai dar ir brangesnė tiek dėl dydžio, tiek dėl medžiagų pabrangimo“, – feisbuke nuomonę dėl Kalėdų eglės dėstė meras.

Man nepatinka tik tai, kad eglutės Lietuvoje virto savotiškomis lenktynėmis, kieno geresnė ir gražesnė. Turime gerą progą tai sustabdyti – šiemet, deja, turėsime pirmas Kalėdas karo metu.

Pasak R. Šimašiaus, atėjo laikas miesto ambiciją ir drąsą parodyti kitaip. Šiemet galima puošti kuklią kalėdinę eglę, o impozantišką eglutę – kitais metais.

„Padarykime šiemet pačią kukliausią Kalėdų eglutę (arba tiesiog pernykštę). Likę pinigai tikrai gali būti panaudoti ar padėti Ukrainai kovoti bei nesušalti žiemą.

Aišku, konkursas jau įvyko, sutartis pasirašyta, pinigai jau leidžiami pirminėms idėjoms realizuoti. Aš apie tai sužinojau šiek tiek vėliau, nei būčiau norėjęs, bet tai dabar nesvarbu. Tačiau vis dar turime galimybę pasukti darnesniu ir nuosaikesniu keliu. Kalbėsiu ir tarsiuosi su tarybos nariais, ar jiems tinka toks planas. Kalbuosi su Kalėdų eglutės rengėjais, kad gal jų išleistus pinigus galima kompensuoti ir tą jau impozantišką eglutę (daug kam, nebūtinai man, tokios patinka) pastatyti kitais metais“, – feisbuke rašė meras.

Kaip sako Vilniaus meras, Kalėdos yra vilties ir gerumo žinios nešėjos, o Rusijos agresija neturi sustabdyti miesto gyvenimo ir švenčių, bet jos gali būti kuklesnės.

„Kalėdos – vilties ir gerumo žinios nešėjos. Šiemet viltis ir gerumas gali nebūtinai žibėti rekordiniu lempučių kiekiu, palikime lemputes miesto gatvėms.

Ir bus tų žėrinčių švenčių. Taip, turėsime ir 700 metų jubiliejų – tarsimės su koalicija, ar mažinti šventę, ar palikti ją tokią, kaip suplanuota. Rusijos agresija neturi sustabdyti miesto gyvenimo ir švenčių, ypač kurios vyksta kartą per šimtą metų. Pasitarkime, bet nesusipykime“, – gyventojų nuomonės klausė Vilniaus vadovas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seras

Seras portretas
Man Ukraina jau vienoi vietoi... Nx.. Ner žodžiu.. Čia meras??musu ar Ukrainos? Jau uzpysot su ta Ukraina... Patylėsiu...

Kaip išsigimėlių ir bjauriausia pasaulyje moterų miestui

Kaip išsigimėlių ir bjauriausia pasaulyje moterų miestui portretas
Telieka kokia ištrupėjusiais spygliais nukaršusi kreiva eglė. Nusiplaukite nuo spyglių dulkes, pasikabinti morkų ant šakų ir bus džiaugsmo vilnietės, kad morkos nesutarkuotos. Kuriam laikui bus vietoje vibratorių, ypač VRM bobikėm.

As

As portretas
Kodel nepasitaškyt pinigais?Juk ne iš savo kišenes...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių