Quantcast

Pilies g. prekybininkai verčiami keltis į naujas prekyvietes

Vilniaus miesto savivaldybė, grasindama baudomis, verčia prestižinės Pilies gatvės smulkiuosius prekiautojus keltis į naujas prekyvietes.

Tačiau verslininkai tikina, kad tai apsunkins jų darbo sąlygas, o pirkėjams sukels nepatogumų, praneša LTV „Šiandien“.

Pilies gatvėje prekiaujantiesiems tautodailės ir amatininkų dirbiniais Vilniaus savivaldybė nurodė persikelti į tris naujas itališkas stogines. Senosios prekyvietės turi būti išardytos iki šeštadienio.

Tačiau prekiautojai piktinasi, kad iš visų pusių atviruose, vėjo perpučiamuose kioskuose susigrūdus po 11 žmonių jiems bus itin prastos darbo sąlygos, o pirkėjams – nepatogu.

„Ten nebus jokio vaizdo, aš ten prapulsiu, todėl kad nei pakabinti, nei pastatyti lentynėlės, nei praeiti, nei pažiūrėti“, – sako tautodailininkė Kristina Kaušinienė.

„Sukišti būsime į paviljoną, aš, tokia maža, gal ir nepasieksiu to prekystalio, o invalidai neprivažiuos, nes ten yra pakopos“, – teigia Dalia tautodailininkė Ališauskienė.

Prekiautojai sako suprantantys, kad jų statiniai nepuošia miesto, ir tikina ne kartą prašę savivaldybės leisti atnaujinti ar pastatyti naujus paviljonus.

„Savo jėgomis lietuviško stiliaus (paviljoną) atnaujinome – gryno medžio, bet netiko. Po to samdėme žmogų, kuris planuoja senamiestį – netiko“, – pasakoja Liucija Peciukevičienė, Vilniaus gintarų sambūrio asociacijos vadovė.

Verslininkai ketina savo interesus ginti teisme. Valdininkai aiškina, kad metalinės itališkos stoginės pagerins senamiesčio vaizdą, o prekiautojai nori nenori bus priversti į jas keltis.

„Jie turi vykdyti priimtus sprendimus, tuo labiau kad tie sprendimai tempiami 3 metus. Reikia pabaigti, o to visaapimančio patogumo niekada visiems nebus“, – tvirtina Vilniaus vicemeras Vidmantas Martikonis.

Kad naujos stoginės nepritaikytos lauko prekybai, tvirtina ir jose įsikūrę gėlių prekiautojai Vilniaus centre.

Aštuoni paviljonai iš Italijos pirkti prieš trejus metus meru esant Artūrui Zuokui. Palyginti sunkiai prekyvietei pritaikomi statiniai Vilniui kainavo pusantro milijono litų.


Šiame straipsnyje: pilies gatvėgatvės prekeiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių