Quantcast

Pilaitės prospekte jau leidžiamas eismas naujai įrengtame viaduke

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad jau ne tik atnaujintas transporto eismas Pilaitės prospektu ties statomu Vakarinio aplinkkelio objektu, bet transporto eismas leidžiamas ir per naują Pilaitės prospekto viaduką.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad Vakarinis aplinkkelis tiesiamas Lazdynuose, Karoliniškėse ir Pilaitėje link Ukmergės plento. Projektas susideda iš trijų etapų: I etapas, vykęs 2009 m. vasario ir 2011 m. sausio mėnesiais, - nuo Oslo iki L. Asanavičiūtės g.
Šiuo metu jau baigiamas II etapas, pabaigti projektą numatoma 2014 m. pradžioje. Pabaigus šią projekto dalį nuo L. Asanavičiūtės iki Ozo gatvių bus nutiesta 2,84 km ilgio atkarpa ir joje pastatyti be jau pastatyto Pilaitės prospekto viaduko, dar 2 viadukai - ties L. Asanavičiūtės ir Gerbutavičiaus gatve ir pėsčiųjų viadukas ties V. Maciulevičiaus gatve.

Tuo tarpu paskutinį Vakarinio aplinkkelio III etapą planuojama suskirstyti į A ir B dalis. IIIA etapo metu bus nutiesta gatvė nuo Ozo g. iki Šiaurinės g., o IIIB etapo metu – nuo Šiaurinės g. iki Ukmergės. g. Vakarinio aplinkkelio viso projekto vertė gali siekti 655 mln. litų, iš kurių didžioji dalis - Europos Sąjungos lėšos.

Vakarinio aplinkkelio II etapo darbai yra tęsiami, todėl vairuotojai prašomi laikytis Kelių eismo taisyklių, neviršyti saugaus leistino greičio, būti atidiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių