Quantcast

Pilaitės futbolo stadione nebeliko maniežą dengusio kupolo: aikštyne planuojamos treniruotės

  • Teksto dydis:

Demontavus pripučiamą futbolo maniežo kupolą, dengusį Pilaitės futbolo stadioną, Vilniuje atnaujinama Pilaitės gimnazijos futbolo stadiono veikla. Šiltuoju metų laiku stadionas veiks atviro aikštyno principu.

„Į moksleivių ir aukšto meistriškumo sportininkų rankas grąžinome pilnų matmenų futbolo stadioną Pilaitėje. Dabar, kai kupolo neliko ir aikštynas yra atviras, laikantis visų karantino ribojimų stadione intensyviai planuojamos treniruotės. Esame dėkingi bendruomenei, kuri prisidėjo prie kupolo konstrukcijų išardymo ir likusios įrangos sutvarkymo“, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Atnaujintos treniruotės

Nuo balandžio 7 d. šalyje leidžiama vykdyti neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse, kai juose dalyvauja ne daugiau kaip dešimt vaikų vienu metu. Tad atvėrus stadioną, į aikštyną sugrįžo sporto mokyklų mokiniai ir aukšto meistriškumo atletai, priklausantys sostinės futbolo klubams, o artimiausiu metu čia planuojama atnaujinti ir pamokas moksleiviams.

Dabar, kai kupolo neliko ir aikštynas yra atviras, laikantis visų karantino ribojimų stadione intensyviai planuojamos treniruotės.

Pirmasis treniruotes stadione atnaujino futbolo klubas „Ataka“, Pilaitės stadione iš viso ugdantis 250 jaunų sportininkų. Pasak klubo atstovo žiniasklaidai Gedimino Tvarijono, Pilaitės gimnazijos stadionas yra svarbiausias mikrorajono sporto objektas. Kitas futbolo aikštynas, esantis M. Mažvydo mokyklos teritorijoje, yra žymiai mažesnis, todėl tenkina tik dalį vietos sportininkų poreikių. Dėl šios priežasties Pilaitės gimnazijos futbolo aikštyno atvėrimas buvo labai lauktas.

„Treniruotės lauke ypač reikalingos vaikams. Karantino metu, tai saugus būdas socializuotis ir fiziškai pajudėti. Pastaruoju metu vaikai labai daug laiko praleido namuose, prie kompiuterio mokydamiesi ar žaisdami, mažai būdavo lauke, todėl akivaizdžiai matosi suprastėjusi vaikų fizinė ir emocinė būsena“, – kalbėjo G. Tvarijonas.

Pilaitės gimnazijos futbolo aikštyne treniruotes atnaujins ne tik „Atakos“ žaidėjai, bet ir futbolo mokyklos „Ateitis“ auklėtiniai, taip pat futbolo klubas „Vilnius“ ir futbolo mokykla „Audra“. O karantino ribojimams leidus, planuojama atnaujinti ir Pilaitės bendruomenės centro „Mažoji Lietuva“ bei Pilaitės bendruomenės sporto klubo veiklas.

Prie atvėrimo prisidėjo bendruomenė

Šią žiemą po sunkaus snygio subliuškusį kupolą demontavo bendrovė „Sversa“. Darbus stebėjo ir rekomendacijas teikė kupolo gamintojo „Plastbud Sport“ atstovai iš Lenkijos. Aktyviai prisidėjo ir vietos bendruomenė – organizavo talką nurenkant kupolo dalis, tvarkant likusį inventorių.

„Futbolo klubo „Ataka“ treneriai, vaikai, tėvai labai laukė stadiono atidarymo. Todėl, sulaukus kvietimo prisidėti nurenkant suplyšusį kupolą, treneriai, vaikų tėvai ir kiti vietinės bendruomenės nariai negailėjo jėgų ir dirbo stadione iki kupolo išmontavimo darbų pabaigos“, – pažymėjo klubo atstovas.

Šiuo metu kupolas išgabentas gamintojui, kuris nustatys pažeidimus ir įvertins, kokie remonto darbai bus reikalingi. Šias išlaidas padengs draudimo kompanija „Gjensidige“. Kupolą sumontuoti iš naujo planuojama rudenį, atvėsus orams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių