Quantcast

Pilaitėje prasideda antrasis požeminės pėsčiųjų perėjos statybų etapas, keisis ženklinimas

  • Teksto dydis:

Pilaitės rajone startuoja antrasis požeminės pėsčiųjų perėjos statybų etapas ties Vydūno ir V. Pociūno gatvėmis, po kurio gyventojai galės jaustis dar saugiau, o judrų Pilaitės prospektą kirsti tiesiog po žeme, nelėtinant eismo.

Minėtoje vietoje dėl darbų bus įrengti laikini eismo ribojimai. Statybos darbai organizuojami taip,  kad nebūtų uždaromas eismas abiem kryptimis vienu metu. Požeminės pėsčiųjų perėjos įrengimo darbų metu viešojo transporto judėjimas nesikeis. Pilaitės pr. kursuos 4G, 30, 32, 54, 63 ir 75 maršrutų autobusai. Primename, kad 32 maršruto autobusai laikinai, važiuodami Žvėryno kryptimi iš V. Pociūno gatvės suka į Pilaitės prospektą Pilaitės kryptimi ir apsisukę papildomai stoja Pilaitės stotelėje Pilaitės kryptimi.

Antruoju darbų etapu planuojama išlaikyti tris eismo juostas, riboti kairį posūkį iš Sidaronių g. į Pilaitės pr., eismo judėjimas į dešinę Pilaitės pr. ir V. Pociūno gatvės sankryžoje centro kryptimi vyks per „Viada“ degalinės teritoriją, riboti kairį posūkį iš V. Pociūno g. į Pilaitės pr. įrengti laikinus pėsčiųjų takus, kurie užtikrins saugų pėsčiųjų apėjimą aplink atliekamus statybos darbus. Numatomi darbai – esamos asfalto dangos ir pėsčiųjų takų rekonstrukcija, po pilaitės prospektu įrengti požeminę perėją, kuri užtikrins saugų pėsčiųjų patekimą iš vienos Pilaitės prospekto pusės į kitą.

Suprojektuota uždaros rėminės konstrukcijos tipo požeminė perėja. Ant jos bus įrengiama ištisa hidroizoliacija ir asfaltbetonio danga.

Planuojama statybos darbus užbaigti rugpjūčio pradžioje. Visi eismo dalyviai raginami laikytis KET ir atkreipti dėmesį į pakitusį ženklinimą darbų vietoje.

S. Žiūros nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
juo ten sparciai namai dygsta,jau pilnos paezeres namu pristatyta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių