Quantcast

Pilaitėje – knygų savaitgalis

Sekmadienį Pilaitėje rengiama pirmoji (Ne)perskaitytų knygų mugė – Nelik Bee knygos! Dviejų dienų mugės renginių programoje: susitikimai su kūrėjais iš Pilaitės, garsiais rašytojais, vertėjais, kritikais, diskusija apie kokybišką vaikų literatūrą, knygos „Pasaulis man šviesus“ pristatymas, knygelių kūrimo dirbtuvėlės vaikams ir knygų skirtukų paroda.

Šeštadienį dieną Pilaitės bibliotekoje (Nidos g. 2) nuo 14 val. savo kūrybą pristatys Pilaitėje gyvenantys kūrybos žmonės: Ingrida Narbutaitė, Daiva Červokienė, Dalia Tarailienė, Algirdas Vaseris. Su visuomeninės organizacijos „Pilaitės bendruomenė“ leidiniais supažindins jos kronikininkė Angelė Šarlauskienė.

Sekmadienį 12 val., Beepart kūrybinėse dirbtuvėse (Smalinės g. ir Vydūno g. sankirta) prasideda pirmoji (Ne)perskaitytų knygų mugė – Nelik Bee knygos! Jos metu bus galima pirkti/parduoti, gauti dovanų/dovanoti, keistis perskaitytomis ir neperskaitytomis knygomis, žurnalais, CD ir DVD, vinilinėmis plokštelėmis, stalo žaidimais ir dėlionėmis. Nepadovanotos knygos bus perduotos Pilaitės ir Beepart kūrybinių dirbtuvių bibliotekoms.

Kol tėvai vartys ir rinksis mugės knygas, vaikai galės dalyvauti knygelių kūrimo dirbtuvėlėse. Jas ves kūrybiškumo ugdymo mokytoja Rūta Udraitė-Mikalauskienė. Knygelių kūrimo pradžia – 12 val., o pabaiga – 13.30.

Nuo 14 val. pokalbis „Kas yra kokybiška vaikų literatūra?“. Dalyvaus rašytojos Laura Sintija Černiauskaitė ir Asta Plechavičiūtė, kalbininkė Aurelija Gritėnienė, vertėjas Laimantas Jonušys, LRT diktorė, laidų vedėja Bernadeta Lukošiūtė (teta Beta), vaikų literatūros tyrinėtojas ir kritikas Kęstutis Urba.

Nuo 15 val. Ingrida Narbutaitė ir Vilma Kilinskienė pristatys knygelę vaikams „Pasaulis man šviesus“.

Mugės metu veiks knygų skirtukų paroda.

Visi renginiai nemokami. Maloniai kviečiame ateiti ir nelikti be knygos!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių