Quantcast

Piketuotojai Vilniuje susirinko palaikyti streikuojančių „Achemos“ darbuotojų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje prasidėjo piketas, kuriuo siekiama palaikyti Jonavoje vykstantį „Achemos“ įmonės darbuotojų streiką bei jų reikalavimus.

Pikete dalyvaujanti Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos vadovė Dalia Jakutavičė tikina, kad Jonavoje streikas tęsiasi ir vis daugiau žmonių prisijungia į streiką.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) viešųjų ryšių specialistė Ramunė Motiejūnaitė-Pekkinen teigimu, LPSK pikete Vilniuje nori pareikšti palaikymą streikuotojams bei paraginti nepasiduoti, esant dideliam spaudimui iš darbdavio pusės.

„Mes norime parodyti palaikymą streikuojantiems darbuotojams, kurie patiria didžiulį spaudimą iš darbdavio, kurie daro viską, skambinėja darbuotojams, žada arba grasina, kad jie grįžtų į darbą, tai mes norime jiems nusiųsti žinutę, jog visos Lietuvos profesinės sąjungos palaiko juos. Norime, kad jie nepasiduotų, nes tai nėra vien „Achemos“ kova, tai yra visų Lietuvos darbuotojų kova”, – tikino R. Motiejūnaitė-Pekkinen.

ELTA primena, kad antradienio rytą neterminuotą streiką pradėjo „Achemos“ darbuotojai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho - 1900 alga

Oho - 1900 alga portretas
Achemai neišvengiamai reikia priimti naujų žmonių į darbą kad nestabdyti įmonės veiklos. Reikia naudoti terminuotas darbo sutartis.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip jaučiasi,kad visgi Tauta vieninga.Tuo labai džiaugiuosi.Nereikia pasiduoti ir kovoti iki galo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių