Quantcast

„Peterburgo banditų“ autorius viešės Vilniuje

Tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas A- 3“ kvietimu į Vilnių atvyks žinomas Rusijos žurnalistas ir rašytojas Andrejus Konstantinovas. Birželio 3 dieną  jis dalyvaus viešame susitikime tema: „Tiriamoji žurnalistika: šiuolaikiniai iššūkiai“.  Tyrimas – A. Konstantinovo kūrybos kredo,  jis daug metų vadovauja jo paties įkurtam žiniasklaidos holdingui „Žurnalistinių tyrimų agentūra“, kuris leidžia savaitraščius „Vaš tainyj sovetnik“, „MK v Pitere“, žurnalą „Gorod  812“,  internetinį laikraštį „Fontanka.ru“ ir „47 Novostej iz Leningradskoj oblasti“.

A. Konstantinovas gimė 1963 m. 1986 m. baigė Sankt Peterburgo universiteto Rytų fakultetą, įgijo istoriko arabisto specialybę. 7 metus Gynybos ministerijos sistemoje dirbo vertėju  Artimųjų  Rytų šalyse; 1991 m.  pasitraukė iš kariuomenes, dirbo Leningrado laikraštyje  „Smena“, vėliau Komsomolskaja pravda“  Šiaurės Vakarų regiono specialiuoju korespondentu. Nuo 1998 m. vasario A.Konstantinovas – Žurnalistinių tyrimų agentūros generalinis direktorius ir vyriausiasis redaktorius.

Nuo 1993 m.  pradėtos leisti jo dokumentikos knygos ir kriminaliniai romanai. Dabar jų daugiau kaip 30, o bendras tiražas viršija 20 mln. egzempliorių. Jis buvo švedų filmo „Rusų mafija“ prodiuseris, pagal jo knygas pastatyti serialai „Turiu garbės“, „Savas – svetimas“,  „Rusiškas vertimas“, kriminalinių serialų hitu tapęs filmas „Peterburgo banditai“, kuriame žurnalisto Andrejaus Obnorskio (Seriogino) paveikslą A. Konstantinovas kūrė  remdamasis savo patirtimi.

Knyga „Nusikalstamas Rusijos pasaulis“, parašyta kartu su švedų žurnalistu Malkolmu Dikselijumi, Švedijoje išleista dukart, o 1998 m. pasirodė nauja jos versija – Rusų mafijozai“. 1999-2000 metais Švedijoje leidžiami jo romanų „Advokatas“  ir Žurnalistas 2“ vertimai, į suomių kalbą išverčiamas „Advokatas“.

Romanai „Advokatas“ ir „Advokatas 2“ išversti į lietuvių kalbą ir išleisti  leidyklos „Tyrai“.

A. Konstantinovo nuomone, globalių banditiškų karų epocha baigėsi, dabar juos pakeitė verslas, derinantis legalias ir nelegalias formas: prekybą narkotikais, juodųjų reiderių siautėjimą, informacinį šnipinėjimą. Taigi žurnalistų tiriamasis darbas tęsiasi.

A. Konstantinovas – puikus pasakotojas ir dėstytojas: Sankt Peterburgo universiteto žurnalistikos fakultete jis dėsto specialų kursą „Žurnalistinio tyrimo metodika ir praktika“. Paskaitos sudaro vadovėlio „Žurnalistinis tyrimas – metodo istorija ir užsienio praktika“ pagrindą. Jo meistriškumo pamokos  neįtikėtinai populiarios Rusijoje ir Vakarų Europoje.

Susitikimas vyks birželio 3 d. Vilniuje, viešbučio „Šarūnas“ konferencijų salėje (Raitininkų g., 4). Pradžia 18.30. Į susitikimą kviečiami žurnalistai, literatai,  aukštųjų mokyklų dėstytojai ir studentai, mokytojai ir vyresniųjų klasių moksleiviai, visi A. Konstantinovo kūrybos gerbėjai. Renginys vyks lietuvių ir rusų kalbomis.

Įėjimas laisvas, prieš tai būtinai užsiregistravus telefonu  +370 607 36477  arba  e-mail: formatasa3lt@gmail.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių