Quantcast

Penktadienį Vilniuje naująją Teatro areną išbandys „Carmen“

Penktadienį 19 val. pirmąkart duris atvers nauja teatro ir pramogų erdvė Vilniuje – Teatro arena, įsikūrusi Olimpiečių gatvėje 3-u numeriu pažymėtame name – buvusioje „Lietuvos ryto“ arenoje Sporto rūmų pašonėje. Ta proga „A | CH teatras“ rodys emocingąjį šokio spektaklį „Carmen“. Oficialus teatro arenos atidarymas numatytas balandžio 16-ąją.

Tada naują erdvę pirmąkart išbandys OKT/Vilniaus miesto teatras su spektakliu „Shopping and fucking“.

„Atsiradus Teatro arenai, turbūt pirmą kartą mūsų teatro istorijoje spektaklis galės būti parodytas savaitgalį, apie ką anksčiau mes net nesvajojome! Iki šiol 9 metus buvome teatras be namų, dabar situacija keičiasi ir tikimės pilnai išnaudoti naujos vietos privalumus. Teatro arenos atsiradimas suteiks galimybę iš anksčiau planuoti repertuarą ir dažniau rodyti, o žiūrovams dažniau matyti mūsų spektaklius Vilniuje“, – naujaisiais teatro namais džiaugėsi choreografė Anželika Cholina.

Choreografiją spektakliui „Carmen“ kūrė A.Cholina, scenografiją – Jūratė Paulėkaitė, o kostiumų dailininkas – dizaineris Juozas Statkevičius. Spektaklyje dalyvauja 20 artistų: „A | CH teatro“ trupė ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto artistai. Spektaklio trukmė – 70 minučių.

„Carmen tema man labai artima. Mane žavi pavojingas Carmen moteriškumas. Ji nieko iš kitų nereikalaujanti, „gerianti“ kasdienybę fatališka moteris, nesuvaldoma ir nepasisavinama. Tai sukelia aplink ją didžiules aistras, išprovokuoja maištą vyrų širdyse. Jos likimas nuolat balansuoja tarp gyvenimo ir mirties. Carmen gyvenimas – tai arena, kurioje ji kasdien kovoja už laisvę“, – taip apie savo kūrinį atsiliepė choreografė.

Carmen šoka Giedrė Zaščižinskaitė, Don Chosė vaidmuo atiteko Martynui Rimeikiui, Toreodoru tapo Eligijus Butkus.

Portalas jau skelbė, kad iš viso Teatro arenoje gali tilpti nuo 700 iki 2 tūkst. žmonių, priklausomai nuo renginio pobūdžio. Teatro spektaklius galės matyti 700-800 žiūrovų, o koncertuose laukiama iki dviejų tūkstančių klausytojų.

Už arenoje vykstančius koncertus bus atsakinga renginių agentūra „Baltic Concert Group”. Žadama, kad arena bus patogi įvairaus dydžio spektakliams, dideliems ar kameriniams renginiams, parodoms, specialiems filmavimams, konferencijoms ar net uždariems vakarams.

Idėja ieškoti vietos Teatro arenai įkurti dabartiniam arenos direktoriui 25 m. Valdui Petreikiui ir dar dviem jo partneriams kilo prieš metus: bendraujant su teatro žmonėmis matėsi, kad mieste trūksta tokio tipo erdvės.

Kiek lėšų investavo į tai, kad buvusi „Lietuvos ryto“ arena taptų spektakliams ir kitai veiklai tinkama erdve, V.Petreikis neatskleidžia.

Prioritetinė teisė rodyti savo spektaklius naujoje Teatro arenoje suteikta OKT/Vilniaus miesto teatrui ir A.Cholinos šokio teatrui, bet deramasi ir su kitais režisieriais.


Šiame straipsnyje: teatro arenaoktcholina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių