Quantcast

Pedofilijos bylą nagrinės teisėjų kolegija

Laikinojo Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo pirmininko nutartimi sudaryta trijų teisėjų kolegija, nagrinėsianti žuvusio Andriaus Ūso bylą, kurioje jam pateikti įtarimai dėl mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo.

Sudaryti trijų teisėjų kolegiją prašė A.Ūso našlės advokatas Adomas Liutvinskas. Šis prašymas buvo patenkintas.

Pasak teismo atstovės pranešimo, teisėjų kolegiją sudarys teisėjai Audrius Cininas ir Aušra Valinskienė, kolegijos pirmininkas – Ovidijus Ramanauskas. Šis teisėjas iki tol A.Ūso bylą nagrinėjo vienas.

Vakar teismo posėdyje prokuroras prašė teismo nepradėti bylos nagrinėjimo, kol nėra įsigaliojęs Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas, nes tik įsigaliojus minėtam teismo sprendimui bus nustatytas tinkamas mažametės atstovas pagal įstatymą.

Pirmadienį į posėdį buvo atvykusi mergaitės atstovė N.Venckienė ir jos vyras advokatas Aidas Venckus, taip pat mergaitės motina Laimutė Stankūnaitė. Vos prasidėjus posėdžiui L.Stankūnaitė iš salės buvo išvesta lydima kaukėtų apsaugininkų. Iš salės išėjo ir D.Kedžio tėvai.

Į posėdį neatvyko A.Ūso našlė Guoda Sakalinskaitė-Ūsienė, tačiau dalyvavo jos advokatas Adomas Liutvinskas. Pastarasis teismo pirmininkei pateikė prašymą, kad bylą nagrinėtų trijų teisėjų kolegija, nes ją nuo pat pradžių, kai ji buvo perduota Panevėžio miesto apylinkės teismui, taip pat nagrinėjo trijų teisėjų kolegija.

"Teismo pirmininkė spręs klausimą dėl kolegijos sudarymo ir lauksime Panevėžio apygardos teismo nutarties dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo", – išėjęs iš salės žurnalistams sakė advokatas A.Liutvinskas.

Pasak jo, jeigu Panevėžio apygardos teismas paliks galioti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą dėl mergaitės perdavimo motinai, N.Venckienė byloje neturės jokio statuso. Panevėžio apygardos teismas Kėdainių teismo sprendimą dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo nagrinės vasario 21 d.

"Manyčiau, kad tiek prokuratūros, tiek advokato A.Liutvinsko pozicija yra suderinta, nes prokuratūra pareiškė prašymą palaukti, kol L.Stankūnaitė atstovaus mergaitei, ir laukti Panevėžio apygardos teismo nutarties. Tą prašymą A.Liutvinskas labai aktyviai palaikė. Tai aš manau, ir bus tokia bylos baigtis – vienoje pusėje A.Ūsas, ta prasme A.Liutvinskas, o kitoje – L.Stankūnaitė, kuri atstovaus mergaitei, kuri yra pripažinta nukentėjusiąja dėl kaltinamojo A.Ūso", – savo ruožtu komentavo N.Venckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių