Quantcast

Pažintis su senaisiais amatais

Vilniečiai pradeda pažintį su senosiomis amatų tradicijomis. Pirmieji visus metus truksiančioje pažintinėje programoje sudalyvavo „Kailiadirbių midaus brolija“.

Nuo vidurdienio skverelyje Visų Šventųjų, Karmelitų ir Arklių g. sankirtoje įsikūrę „Kailiadirbių midaus brolijos“ nariai, apsirengę senoviniais drabužiais, siūlė praeiviams pažiūrėti, kaip gaminiamas tradcinis lietuviškas gėrimas midus, kalamos monetos ir pasiklausyti paskaitų apie amatų istoriją. Jas skaitė prof. dr. Aivas Raigauskas ir prof. dr. Libertas Klimka.

Išklausyti visą paskaitą pasiryžusių buvo ne daug: šaltukas spaudė pernelyg smarkiai, todėl daugelis, gavę suvenyrinę čia pat iškaltą monetą, išskubėjo kur šilčiau. Akcijos metu visi norintys galėjo paaukoti renginį organizuojančiai „Amatų gildijai“.

Šiuo renginiu prasidėjusi programa „Vilniaus amatų paveldas“ – „Vilniaus-Europos kultūros sostinės 2009“ dalis. Visą projektą sudarys dvylika edukacinių renginių, po vieną per mėnesį. Vasarį su savo amatu planuoja supažindinti auksakaliai.


Šiame straipsnyje: senieji amataiauksakaliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių