Quantcast

Paskutinis skambutis - policijos akiratyje

Gegužės 15-ąją, tarptautinę šeimos dieną, tūkstančiams visos šalies bendrojo lavinimo mokyklų abiturientų nuaidės paskutinis skambutis. Sostinės policija žada stiprinti pajėgas.

Policijos turimos statistikos duomenimis, pastaraisiais metais yra neretai pasitaikę, kad šios šventės metu abiturientai ir kartu su jais besilinksminantys jaunuoliai gėrė alkoholį viešose vietose, buvo sulaikyti bevairuojantys transporto priemones neturint tam teisės ar net esant girtiems.

Siekdami tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, išvengti nelaimių ir skaudžių atsitikimų paskutinio skambučio šventės metu, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dalyvaus susitikimuose su bendrojo lavinimo mokyklų vadovais, administracija, tėvų komitetų atstovais, dvyliktų klasių auklėtojais, kartu aptardami pagrindinius vyksiančios šventės saugumo aspektus.

Policijos patruliai ir kiti pareigūnai instruktuoti prioritetinį dėmesį skirti bendrojo lavinimo mokyklų aplinkai, jaunimo pamėgtoms ir lankomoms, susirinkimų bei pasilinksminimų vietoms.

Bus sustiprintai kontroliuojami parkai, skverai, diskotekos, kur gali būti vartojami alkoholiniai gėrimai ar kitaip svaiginamasi, atvykstančių ir išvykstančių iš mokyklų transporto priemonių vairuotojai ir mieste vairuojantis jaunimas. Policija susitelks jaunuolių šventės saugumui užtikrinti, vykdydama Lietuvos policijos generalinio komisaro rekomendacijas šalies apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų bei kitų struktūrinių padalinių vadovams. Vilniaus apskrities policijos įstaiga sveikina į suaugusiųjų pasaulį žengiantį jaunimą ir linki jam gražios šventės tikint, kad abiturientai įrodys savo socialinę bei dvasinę brandą elgdamiesi taip, kaip ir dera suaugusiam atsakingam žmogui.


Šiame straipsnyje: paskutinis skambutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių