Quantcast

Paskutinės ledo skulptūrų akimirkos

"Ledo baroko" miestelis Rotušės aikštėje jau pradėjo tirpti. Savaitgalį jis bus visai nugriautas. Šiandien vilniečiai kviečiami dalyvauti paskutinėje šventėje, o sekmadienį aikštė jau stovės tuščia.

"Esu vienas iš tų, kuriems "Ledinis barokas" tapo kasdienybės dalimi. Nebeįsivaizduoju Rotušės aikštės tuščios. Visą savaitę, kad ir kada ateitum, čia nuolat kas nors zuja: ant tvorelių karstosi maži išdykėliai, skulptūros žybsi nuo turistų ir gyventojų fotoblyksčių, žmonės čia skiria pasimatymus vieni kitiems. Paprastai tariant, "Ledinis barokas" tapo miesto traukos centru, o aš didžiuojuosi ir džiaugiuosi tapęs jo dalimi, bet kitą savaitę bandysiu aplenkti šią vietą", – atviravo pagrindinis projekto skulptorius, vienintelės ledo Morės ir Augustinų Švenčiausios Marijos ramintojos bažnyčios skulptūros autorius Mindaugas Tendziagolskis.

Ledo skulptūrų miestelis Rotušės aikštėje buvo atidarytas praeitą šeštadienį, vasario 21 d. Visą savaitę čia vyko įvairūs renginiai, buvo pasiektas aukščiausios Lietuvoje (7,5 m) ledo skulptūros rekordas. Dabar jau pradėjusios tirpti skulptūros ruošiamos atsisveikinti.

Šiandien, paskutinę projekto dieną, vasario 28-ąją, aikštėje linksminsis vaikai. Jų laukia šokių pamokos, reveransų konkursas, ledo dirbtuvės ir 18 val. prasidėsianti senosios muzikos ir šokio trupės "Festa Cortese" specialiai uždarymo renginiui sukurta šokio programa "Ledo pasaka".

19 val. suaugusiuosius Ledo klube linksmins populiarieji "Happyendless Dj Team". Pasibaigus linksmybės, ledo skulptūros naktį į sekmadienį arba sekmadienio ryte bus nugriautos ir išvežtos.


Šiame straipsnyje: ledo miestasLedinis barokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių