Quantcast

Paskui šventinius aitvarus entuziastams teko pabėgioti

  • Teksto dydis:

Kovo 11-ąją sostinės danguje prie Baltojo tilto į dangų kilo didžiulė 400 kv. metrų laisvės vėliava, ratus virš pievos suko unikalios konstrukcijos trispalvis aitvaras.

Nors šeštadienį prieš vidurdienį Vilnių nuprausė lietus, aitvarų gerbėjai neišsigandę niūraus dangaus gausiai rinkosi prie aitvarų dirbtuvių stalų. Daugiausia norinčiųjų sulaukė aitvarų dirbtuvės – patys pasidaryti mažus aitvarus panoro daugybė vaikų ir jų tėvelių. Čia susirinko šeimos ir su paaugliais, ir su darželinukais, netgi su kūdikiais.  Smagu buvo matyti, kaip neseniai vaikščioti savarankiškai išmokę patys mažiausi šventės dalyviai jau lakstė su aitvarais.

Kovo 11-osios rytą ir popietę vėjas sostinėje buvo labai silpnas, tad aitvarų šventės iniciatoriams ir organizatoriams – komandai aitvarai.com kartu su savanoriais – teko intensyviai pabėgioti, kad didžioji vėliava pakiltų į dangų. Entuziastų užsispyrimas netrukus sulaukė puikaus rezultato – danguje suplevėsavo milžiniška Lietuvos trispalvė, ryškiomis spalvomis nušvietusi apniukusį pavasario dangų.

Į šventę prie Baltojo tilto susirinkę šventės svečiai ir dalyviai išgirdo humanitarinių mokslų daktaro Vytauto Tumėno pasakojimą apie baltų ženklus ir jų reikšmes. Kiekvienam norinčiam pagal jo vardą, gimimo datą ir gyvenimo moto V.Tumėnas sukūrė jo baltiškąjį simbolį.

Projektą parėmė Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Užupio Respublika.


Šiame straipsnyje: kovo 11aitvarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių