Quantcast

Pasipiktinę tėvai teismui apskundė V.Milėną

Pasipiktinę tėvai apskundė teismui Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorių Vytautą Milėną, už tai, kad šis neišdavė leidimo piketuoti prie Vyriausybės dėl mažinamų tėvystės išmokų.

Vakar neįvykusios masinės protesto akcijos organizatoriai Darius Šaluga bei Mantas Četkauskas pateikė skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Organizatorių nuomone, savivaldybė nepagrįstai neišdavė leidimo piketuoti prie Vyriausybės prieš mažinamas tėvystės išmokas. Nurodytas Vilniaus valdžios motyvas tėvams sukėlė juoką – esą akcijoje kartu su tėvais mažamečiams vaikams dalyvauti būtų nesaugu, nes gretimomis gatvėmis vyksta intensyvus eismas, be to, toks masinis, 900 žmonių susirinkimas gali kelti grėsmę jų sveikatai bei gyvybei.

Motyvai D.Šalugos neįtikino. Vienas akcijos organizatorių įsitikinęs, kad neišduodama leidimo protesto akcijai Vilniaus valdžia siekė jam atkeršyti. Mat D.Šaluga vadovauja Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų profesinei sąjungai. Šioji įsivėlusi į aštrias diskusijas su Vilniaus miesto valdžia dėl planuojamos reorganizacijos savivaldybėje. Šios metu valdžia planuoja atleisti apie 300 savivaldybės tarnautojų.

„O kas galėtų paneigti, kad tai – ne kerštas? Juk likus dviems savaitėms iki mūsų planuoto renginio V.Kudirkos aikštėje vyko analogiška akcija, tik kita tema. Joje dalyvavo tris kartus daugiau žmonių, nei mes planavome, tačiau jie leidimą gavo. Dar daugiau, po savaitės nuo mūsų planuoto renginio Viktoras Diawara iš grupės „Skamp“ rengė lygiai tokią pačią akciją, kaip mes norėjome, bet leidimą irgi gavo. Tai kodėl mes išskirtiniai?“, - piktinosi D.Šaluga.

Organizatorių tikinimu – teismas liko vienintele institucija, kuri dar gali apginti konstitucijoje numatytą teisę gyventojams laisvai burtis į susirinkimus ir išsakyti savo nuomonę. Mažamečius vaikus auginantys tėvai prašo teismo pripažinti V.Milėno pasirašytą sprendimą neleisti piketuoti neteisėtu bei atlyginti patirtą žalą. Šios dydis simbolinis – 2 litai.

Išgirdęs apie skundą teismui V.Milėnas tik gūžtelėjo pečiais. Jo nuomone, šis D.Šalugos žingsnis apskritai nelogiškas. Vienintelis motyvas esą galėtų būti - populiarumo siekimas. Mat savivaldybės reorganizacijos projektas, kuriam priešinasi profesinė sąjunga, jau kitą savaitę bus tvirtinamas miesto taryboje.

„Jų teisė kreiptis į teismą, bet aš negalėjau pasielgti kitaip. Numatytas akcijos dalyvių skaičius buvo akivaizdžiai per didelis. Įsivaizduokite, 900 žmonių su vežimėliais, o vežimėlis atstoja 2 žmones. Tiek žmonių V.Kudirkos aikštėje netelpa. Mes jiems pasiūlėme tartis dėl kitos akcijos vietos arba išduoti leidimą mažesniam žmonių skaičiui, bet jie kategoriškai nesutiko. Nesuprantu, ko jie dar galėtų skųstis“, - tikino V.Milėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių