Quantcast

Pasaulio virtuvės į sostinę skverbsis savo jėgomis

Programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) paraštėse atsidūrusių projektų vykdytojai ieško būdų, kaip nenumarinti jau įsibėgėjusių renginių. Atsisakius finansuoti Gastronomijos festivalį „Pasaulio skonis“, projekto autorius žurnalas „Geras skonis“ kviečia partnerius susiburti ir tęsti pradėtą darbą.

VEKS esą buvo žadėjusi finansuoti projektą, bet keičiantis ekonominei situacijai „pasaulio skonio“ vykdytojams pranešta, kad lėšų nėra ir projektui nebus skirta nė lito. Tą pirmadienį išplatintame pranešime teigia Gastronomijos festivalio autorius ir vykdytojas – žurnalo „Geras skonis“ redaktorė Rasa Ščeponienė.

„Iš pirmųjų žingsnių – festivalio atidarymo ir „Italų skonio dienų“ etapo – matome, kad festivalis yra naudingas ir reikalingas tiek restoranams, tiek miesto gyventojams ir svečiams. Todėl kviečiame visus prisijungti prie projekto – tapti jo partneriais, informaciniais rėmėjais, savanoriais ir drauge įgyvendinti tokį projektą, kuris taptų gražiu bendradarbiavimo pavyzdžiu kitiems“, - viešame kreipimęsi ragina R. Ščeponienė.

Esą iki šio momento jau yra nuveikta daug reikšmingų darbų: visi festivalyje dalyvaujantys restoranai yra pažymėti skiriamuoju festivalio ženklu. Sukurta interneto svetainė gerasskonis.lt, kurioje galima rasti informacijos apie festivalį bei išsamią vykstančių renginių programą. Viešbučiuose, restoranuose bei informaciniuose turizmo centruose išplatintas festivalio žemėlapis. Pagal festivalio programą vasario 20-kovo 3 dienomis vyksta “Lotynų Amerikos skonio dienos“.

Festivalio, kuris buvo VEKS programos dalis, projektas buvo sumanytas ir patvirtintas dar 2008 metais. Planuota, kad festivalis „Pasaulio skonis“ tęsis visus 2009-uosius. Jo metu Vilniaus restoranuose turėjo būti išsamiai ir kūrybingai pristatomos 20-ies skirtingų pasaulio šalių virtuvės, tradicijos, kultūra ir išskirtiniai maisto produktai.


Šiame straipsnyje: VEKSgeras skonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių