Quantcast

Pasaulinei Žemės dienai – tirpstanti ledo instaliacija Vilniuje

  • Teksto dydis:

Minint pasaulinę Žemės dieną, pirmadienį Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, įrengta tirpstančio ledo instaliacija.

„Tai manifestas, kviečiantis atkreipti visuomenės dėmesį į destruktyvų žmogaus santykį su aplinka bei skatinimas domėtis aplinkosauga ir ieškoti tvaresnių sprendimų kasdieniame gyvenime“, – pranešė iniciatyvos autoriai.

Aplinkos apsaugos agentūros sukurtoje instaliacijoje įšaldyti aplinkos kokybei matuoti skirti prietaisai, siekiant supažindinti, kaip atliekami oro ir vandens kokybės matavimai.

Ledo tirpimas simbolizuoja grėsmingai didėjančios taršos poveikį mūsų planetai.

Tai manifestas, kviečiantis atkreipti visuomenės dėmesį į destruktyvų žmogaus santykį su aplinka.

„Jei aplinkos taršos procesai toliau įsibėgės tokiu greičiu, mes, žmonės, patirsime negrįžtamų pokyčių poveikį ir daromą žalą – nuo įprastų veiklų sutrikimo iki galimybės gyventi šioje Žemėje“, – sakė Aplinkos apsaugos agentūros direktorė Milda Račienė.

Anot jos, šia iniciatyva siekiama skleisti žinią, kad žmonės, kurie domisi juos supančia aplinka, gali ne tik prisidėti prie planetos išsaugojimo, bet ir ilgainiui pagerinti savo gyvenimo kokybę.

Per metus devyniuose skirtinguose Lietuvos miestuose įkurtose agentūros laboratorijose gaunama daugiau kaip 340 tūkst. tyrimų rezultatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves respublikos skaitytojas

buves respublikos skaitytojas portretas
greta tunberg istryne savo 2018m twiter posta kur ji sake kad jei zmonija neatsisakys iskastinio kuro ji isnyks 2023m..:DDD panasiai elgiasi vilniaus valdzia su panasiomis instaliacijomis - nepaisant to, kad klimatas akivaizdziai sala jie soka palei silpnaprotes mergaites muzika..:DD

Tai ar akli esat?

Tai ar akli esat? portretas
Žiūrėkit sau po nosimi. Merginos šlykščios ir smirdi, visos lyg vyrai apžėlusios ir akys šūdo spalvos . Moterys bjaurios ir smirdi. Dvėseliena. Vaikai paliegę, bjaurių nesveikų kūnų, šlykščių idiotų veidais, daug net nesugebančių iki mokyklos kelių metrų nueiti, įvežamų su automobiliais ir išvežami kaip invalidai su nupjautom galūnėm . Tokios vuzualinės taršos nėra nė viename mieste. Žmonės bjaurūs, nedarbingi, iįsigimę. Nefųnansuoti . Miestas neperspektyvus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių