Quantcast

„Pasakų parke“ – jaunimo edukacinė šventė

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 27 d., 12 val., Vilniaus „Pasakų parkas“ taps „Šeimų edukacinės erdvės“ namais. Jie į gamtą pakvies per 500 Lietuvos švietimo ir neformalaus ugdymo įstaigų auklėtinių, jų tėvų, pedagogų, miesto gyventojų bei svečių, besidominčių kūrybinėmis ir mokslinėmis veiklomis. Renginio metu bus pristatytas nuo spalio 1 d. įsigaliosiantis neformalaus ugdymo krepšelis. Tikimasi, kad tai prisidės prie augančio visuomenės pilietiškumo ir sąmoningumo, o moksleivių tėvai šventės metu turės galimybę kartu su vaikais atrasti naujų popamokinės veiklos iniciatyvų bei kūrybiškai praleisti laisvalaikį mokydamiesi ir linksmindamiesi. Šventės organizatorius – LR Seimo nario Gintaro Steponavičiaus paramos fondas.

Šiųmetinis šventės pavadinimas „Mes galime daugiau“ kalba apie tai, kad kūrybinės-edukacinės dirbtuvės įtrauks gausų būrį vaikų ir jaunimo – veiks robotikos, karate, tapybos, žurnalistikos užsiėmimai, kuriuose, vadovaujant profesionalams, moksleiviams bus atskleistos veiklų neatrastos pusės.

„Demonstruosime robotus, kuriuos galima greitai ir žaismingai programuoti, taip pat parodysime origami, kurį sulanksčius, šviečia net kelias dienas. Pristatysime robotus, kuriuos įmanoma valdyti mintimis, 3D spausdintuvais atliktus moksleivių darbus ir skraidančius ketursraigčius! Mūsų tikslas – inžinerinės kūrybos mokyti linskmai ir nesunkiai, net ir tada, kai naudojami profesionalūs įrankiai!“, – pristato „Robotikos mokyklos“ įkūrėjas Paulius Briedis.

Seimo narys Gintaras Steponavičius ragina jaunimo organizacijas ir neformalaus ugdymo įstaigas prisijungti ir šventės metu, organizuojant praktinius užsiėmimus, paskleisti žinią jaunimui apie savo veiklą, galinčią ugdyti, šviesti ir didinti motyvaciją. „Organizuodami šią šventę jau keliolika metų, pastebime, kad ji reikalinga – didėja dalyvių skaičius, kasmet prisijungia naujų organizacijų, kurios sudomina jaunąją kartą. Be to, toks sekmadieninis susitikimas yra dar vienas būdas priminti Vilniaus miestui, kokią nuostabią žaliąją erdvę turime, ir kiek privalumų ji teikia“, – kalba G. Steponavičius.

Šiemet renginio metu vyks ir žurnalistikos kūrybinės dirbtuvės, kurias organizuoja „JG Žurnalistikos mokykla“. „Moksleivius įtrauksime į tikrą žurnalistinę odisėją, kurios metu jie turės galimybę kelioms valandoms tapti žurnalistais, fotografais, reporteriais. Rengsime interaktyvius interviu, kurie bus publikuojami internete ir iškart bus galima stebėti tiesioginį šventės informacinį srautą“, – intriguoja „JG Žurnalistikos mokyklos“ įkūrėja Žydrė Dargužytė.

Šventės organizatoriai tikina, kad „Pasakų parkas“ ateinančio sekmadienio popietę virs šurmuliuojančiu miško prospektu, kuriame dalyviai rinksis tai, kas jiems patinka. Improvizuota ūsuotų  nuotaikų fotosesija, parko piešinių galerija, Lazdynų apygardos mokymo ir ugdymo įstaigų auklėtinių bei vokalinės džiazo grupės KIVI koncertas, gardumynų mugė, būgnų garsai, Lietuvos Šaulių sąjungos Vilniaus rinktinės veiklos – visa tai vilniečių laukia jau rugsėjo 27 d., nuo 12 iki 15 val. „Pasakų parke“.

G. Steponavičiaus iniciatyva nuo spalio 1 d. visoje Lietuvoje atsiras papildoma galimybė lankyti užsiėmimus po pamokų. „Iki penkiolikos eurų per mėnesį bus skirta pasirinktam meninės, sportinės, techninės ar kitos neformaliojo ugdymo veiklos būreliui“, – primena G. Steponavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių