Quantcast

Pareigūnams senamiestyje užkliuvo gėlės: savininkei grasinta baudomis

  • Teksto dydis:

Gėlių vazonų savininkei juos liepta pašalinti, grasinta baudomis, o moteriai pasidalinus šia situacija feisbuke, ši sulaukė kaltinimų melu. Vis dėlto šiandien savivaldybė baudai pagrindo nemato, o dėl pareigūnų veiksmų atsiprašo, praneša LNK.

Vilniuje, Savičiaus gatvėje, automobilių eismas draudžiamas. Čia daug stalelių, tačiau sostinės savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus pareigūnams užkliuvo gėlės šalia juvelyrikos parduotuvės. Jas liepta patraukti.

„Sakau, tai gerai, rašykit protokolą kažkokį, aš su juo kreipsiuosi į savivaldybę ir tada man aiškiai raštu savivaldybė atsakys, kodėl negali stovėti ir kodėl gali. Jie lygtai pradėjo pildyti, paskui vėl sustojo, pradėjo mane spausti, kad patraukčiau ir viskas. Ir tas pokalbis tęsėsi turbūt keliolika minučių, jie taip ir nieko neparašė ir pasakė, kad grįš rytoj ir patikrins, ar aš patraukiau, ar ne“, – pasakojo juvelyrė Jurga Gusarovienė.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Urvikis teisinosi, kad pareigūnai atvyko dėl stalelių, mat buvo gauta skundų. Tačiau netikėtai užkliuvo ir gėlės. Sakė, trukdė. Nors konkrečių reikalavimų nėra. Sakė, pažeidimus pareigūnai nustato iš akies: „Pareigūnai iš tikrinamų lauko kavinių sulaukė priekaištų: kodėl mes turime gaut leidimus statyti staliukus, o ten vazonai stovi. Tai pareigūnai, matyt, ir pabandė išsiaiškinti situaciją“.

„Tiesiog atėjo du pareigūnai, kurie niekaip, nei raštiškai, nei įstatymiškai, nepaaiškino, tik pasakė: patraukit ir viskas“, – sakė juvelyrė. Tai įrodo ir stebėjimo kamerų įrašas.

„Facebook“ nuotr.

Apie šią situaciją moteris parašė ir įrašą feisbuke. Į jį sureagavo ir mero patarėjas Karolis Žukauskas. Jis teigė, kad pareigūnai vazonų pašalinti neliepė, tik pasidomėjo situacija. Tokie teiginiai vaizdo įrašui prieštarauja.

„Kai sulauki tokios reakcijos iš savivaldybės, tai yra tikrai labai keista. Tiesiog apgailėtina“, – manė  J. Gusarovienė.

Skyriaus vedėtojo pavaduotojas tikina, kad pareigūnai savo darbą atliko tinkamai: „Pareigūnų pateikti paaiškinimai apie įvykio aplinkybes skiriasi nuo tos informacijos, kuri buvo aptarinėjama socialiniuose tinkluose. Pagrindo netikėti pareigūnais neturime. Tikrai norisi tikėti ir aš asmeniškai skyriaus darbuotojais tikiu“.

„Facebook“ nuotr.

Tačiau šiuo atveju savivaldybei lieka tik tikėjimas, mat pareigūnai visos situacijos nefilmavo, taigi vadinamųjų objektyvių duomenų neturi. Sužinojęs, kad pareigūnų veiksmai yra užfiksuoti vaizdo kamera, valdininkas keitė savo toną: „Bet aš nemanau, kad šiuo atveju tai kam nors trukdo ar reikėtų surašyti iškart protokolą. Jeigu iš tikrųjų buvo taip, kad galbūt buvo peržengtos ribos ar elgiamasi netaktiškai, ar neprofesionaliai, jeigu taip buvo, tai tikrai norime atsiprašyti“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokiais niekais užsiima tie Vilniaus kvailiai....

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Pamoka: ateina valdiški, tada iškarto jungi kamera ir filmuoji, vardas, pavardė, pareigos, jei atsisako fotkini kvieti policija... Vsio

Anonimas

Anonimas portretas
Durniuoja kaip tik kas sugalvoja. Perejas galima paisyti, visa kita priestarauja istatymams. Durniu laivas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių