Quantcast

Pareigūnai vėl protestuos Vilniuje

Maždaug tūkstantis įvairių Lietuvos teisėsaugos įstaigų pareigūnų ketina dalyvauti ketvirtadienį rengiamoje dar vienoje įspėjamojoje protesto akcijoje.

Vilniuje ir visuose apskričių centruose susibursiantys ugniagesiai, muitininkai, pasieniečiai, policininkai ir viešojo saugumo tarnybos pareigūnai sieks dar kartą atkreipti Vyriausybės dėmesį į katastrofišką teisėsaugos sistemos įstaigų padėtį, praneša Nacionalinis transliuotojas. 
 
Akciją organizuojančių Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS), Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo (LUGPPS) ir Muitinės darbuotojų profesinės sąjungos (MDPS) atstovai teigia, kad akcijai jau pasiruošta, o visi leidimai vykdyti protesto akcijas – gauti.  

„Tęsiame mūsų kolegų policininkų praėjusią savaitę pradėtus protestus. Tikimės, kad mūsų dar garsiau išsakytas raginimas liautis griovus teisėsaugos sistemą privers valdžios vyrus atsikvošėti. Ketvirtadienį politikai išgirs mūsų paskutinį kvietimą grįžti prie derybų stalo ir kartu spręsti esamas problemas“, – teigia NPPSS pirmininkas Vytautas Bakas.

NPPSS, LUGPPS ir MDPS yra didžiausias Lietuvoje pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas, kurio nariais yra beveik 6 tūkst. ugniagesių, muitininkų, pasieniečių, policijos, viešojo saugumo, finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų.

Praėjusį penktadienį policininkai, pasieniečiai ir ugniagesiai prie aukščiausių šalies institucijų surengė įspėjamąsias akcijas prieš vidaus reikalų sistemos niokojimą. Jeigu nebus neatsižvelgta į jų keliamus reikalavimus, grasinama drastiškomis protesto akcijomis.

Pareigūnai reikalauja grąžinti vidaus reikalų sistemai 2008 metų finansavimą, atstatyti buvusį 490 litų bazinį atlyginimo dydį, darbo užmokestį reglamentuoti vidaus reikalų tarnybos statute, pakeisti darbo apmokėjimą dirbančių pagal darbo sutartis vidaus reikalų sistemoje, kadangi jiems nepakankamai ir neteisingai mokama už atliekamą darbą.

Taip pat pareigūnai norėtų, kad jų darbo laikas būtų reglamentuotas įstatymais ir atitiktų bendrą normą, tai yra 40 valandų per savaitę.


Šiame straipsnyje: policijamitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių