Quantcast

Pareigūnai naikino aguonų laukus

Vykdydami priemonę “Aguona - 2009“, Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai jau nustatė 97 atvejis, kai buvo auginamos aguonos ir sunaikino apie 200 kvadratinių metrų aguonų pasėlių.

Pernai iki liepos 24 d. buvo rasti ir sunaikinti 67 aguonų laukai.

Daugiausia laukų, net 42 rasta Maišiagalos policijos nuovados prižiūrimoje teritorijoje, 24 protokolus surašė Rudaminos policijos nuovados pareigūnai, 17 - Nemenčinės ir 12 - Pagirių nuovados pareigūnai.

Lietuvos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1072 straipsnyje už neteisėtą opijinių aguonų, kanapių ar kokamedžių auginimą numatytas įspėjimas arba piniginė bauda iki 300 litų.

Baudžiamojo kodekso 265 straipsnis už neteisėtą aguonų ir kanapių auginimą numato viešiuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kol kas Vilniaus rajono pareigūnai visiems pažeidėjams surašė tik administracinių teisės pažeidimų protokolus.

Medikų teigimu, iš aguonų išgaunamas opijus - labai nuodinga medžiaga. Jei opijatai vartojami reguliariai, greitai atsiranda priklausomybė nuo jų.

Praėjus tik keletui valandų po paskutinės dozės narkomanas kenčia nuo nerimo, žiovulio, ašarojimo, skrandžio traukulių, pašiurpusios odos ir slogos. Abstinencijos simptomai būna stipriausi po paskutinės dozės praėjus 48-72 valandoms ir nuslūgsta tik po savaitės.

Šiuo laikotarpiu narkotikus vartojantis asmuo neprognozuojamas, norėdamas gauti eilinę dozę jis gali ryžtis bet kam - vagystėms, plėšimams, niekuo nekaltų žmonių ar net šeimos narių nužudymams.

Opijatai sukelia trumpalaikį stimulą, o paskui slopina centrinės nervų sistemos aktyvumą. Dėl smarkiai sulėtėjusio kvėpavimo ir širdies plakimo gali ištikti staigi mirtis.


Šiame straipsnyje: aguonos policija akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių