Quantcast

Iš pareigų traukiasi Vilniaus miesto apylinkės teismo vadovas M. Kursevičius

Iš pareigų traukiasi Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkas Marijus Kursevičius.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretą, kuriuo kreipiasi į Teisėjų tarybą, prašydamas patarimo dėl 44 metų M. Kursevičiaus atleidimo.

Dekrete nurodoma, kad pirmininkas traukiasi savo noru.

Vilniaus miesto apylinkės teisme M. Kursevičius dirbo nuo 2013 metų gruodžio, 2016-2018 metais buvo šio teismo pirmininko pavaduotoju.

2018 metų kovą tapo šio teismo pirmininku.

Nacionalinės teismų administracijos atstovė Rūta Andriuškaitė BNS sakė, kad artimiausiu metu bus šaukiamas neeilinis Teisėjų tarybos posėdis.

Vilniaus miesto apylinkės teismas yra pirmoji instancija, kuri nagrinėja baudžiamąsias, civilines, administracinių teisės pažeidimų bylas (įstatymų priskirtas šio teismo kompetencijai), hipotekos teisėjų kompetencijai priskirtas bylas bei su sprendimų ir nuosprendžių vykdymu susijusias bylas.

Taip pat apylinkės teismo teisėjai atlieka ikiteisminio tyrimo teisėjo bei kitas apylinkės teismo kompetencijai įstatymų priskirtas funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis yra

Jis yra portretas
tobulas teisėjas ir žmogus. Buvo puikus vadovas. Pasiilgsime jo pirmininkavimo laikotarpio. Džiaugiamės, kad liko dirbti mūsų teisme. Kolegos

Tadas

Tadas portretas
Cia tas kuris mobingavo teiseja Stuopiene? Lazda turi du galus.

Anonimas

Anonimas portretas
Nepadėjo tėčio protegavimas? Juk negali kūno kultūros specialistas su MRU pataisomis vadovauti teismui. Viskam yra ribos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių