Quantcast

Iš pareigų traukiasi „Start Vilnius“ vadovas

  • Teksto dydis:

Iš posto traukiasi žlugusią skrydžių bendrovę „Air Lituanicą“ valdančios Vilniaus savivaldybės įmonės „Start Vilnius“ vadovas Simas Ramutis Petrikis, pareigas palikęs pranešė ir „Susisiekimo paslaugų“ vadovas Gintas Bliuvas.

„R.Petrikis yra atleidžiamas šalių sutarimu“, - BNS patvirtino mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Jis teigė nežinantis konkrečių sprendimo aplinkybių., tačiau patvirtino, jog tai susiję su galimomis machinacijomis įmonėje - dėl to savaitės pradžioje pareigų neteko S.R.Petrikio pavaduotojas Rimantas Jurkšas.

Kaip pirmadienį skelbė portalas 15min.lt, R.Jurkšui priklausianti įmonė per paskolos sandorį iš „Start Vilnius“ įsigijo nekilnojamąjį turtą, jis ir įmonės direktorius S.R.Petrikis buvo iškviesti į savivaldybę pasikalbėti su meru Remigijumi Šimašiumi. Meras informavo, kad bendrovės direktorius atleidžia R.Jurkšą, nes žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija buvo teisinga. Dėl galbūt neskaidrių „Start Vilnius“ veiksmų Remigijus Šimašius trečiadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Tuo metu „Susisiekimo paslaugų“ vadovas G.Bliuvas BNS ketvirtadienį informavo, kad jis pareigų nebeina nuo birželio 11 dienos. Jis tikino darbą taip pat palikęs savo noru - abipusiu sutarimu.

„Kai atėjau į šį darbą, pasakiau, kad tai yra mano laikinas darbas. Yra gera proga - manau, kad ką norėjau padaryti, padariau. Tiesiog atėjo laikas“, - BNS pasitraukimo priežastis aiškino G.Bliuvas.

„Tikrai ne“, - sakė G.Bliuvas, paklaustas, ar patyrė politinį spaudimą iš naujųjų savivaldybės vadovų palikti pareigas.

Jis tikino nebeketinantis dirbti valdiškame sektoriuje bei informavo turintis planų dirbti verslo srityje bei ketinantis likti Vilniuje.

„Niekada valdiško darbo daugiau neičiau dirbti“, - sakė G.Bliuvas.

Šiuo metu „Susisiekimo paslaugoms“ laikinai vadovauja buvusi direktoriaus pavaduotoja Modesta Gusarovienė.

Tuo metu vykdant pertvarką Savivaldybės administracijoje, pareigų artimiausiu metu turėtų netekti Ekonomikos ir investicijų departamento vadovas Vytautas Grinius - šis departamentas yra naikinamas. Taip pat bus naikinamas ir Aplinkos ir energetikos departamentas, kurio vadovas Virginijus Dastikas iš pareigų jau yra atleistas. BNS duomenimis, svarstoma atsisakyti dar dviejų departamentų vadovų paslaugų, kurių veikla esą netenkina naujos vadovybės.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, „Start Vilnius“, valdanti žlugusią „Air Lituanica“, pernai uždirbo 900 tūkst. eurų grynojo pelno, kai 2013 metais buvo patyrusi 160 tūkst. eurų grynųjų nuostolių. Bendrovės pajamos pernai sumažėjo 30 proc. iki 1,06 mln. eurų. „Start Vilniaus“ turtas praėjusių metų pabaigoje siekė 25,47 mln. eurų.

„Susisiekimo paslaugos“, savivaldybės duomenimis, pernai uždirbo 130 tūkst. eurų grynojo pelno - 23,5 proc. mažiau nei 2013 metais, kai įmonės pelnas buvo 170 tūkst. eurų. Bendrovės pardavimo pajamos per metus išaugo 3,3 proc. iki 58,54 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių