Quantcast

Iš pareigų pasitraukė teisėsaugos tyrime įtariama Žalgirio klinikos vadovė

Iš pareigų pasitraukė teisėsaugos tyrime dėl neteisėto skiepijimo nuo COVID-19 įtariama Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos vadovė Vytautė Pečiulienė.

Vilniaus universiteto atstovė spaudai Gretė Gerulaitytė ketvirtadienį BNS patvirtino, kad gydymo įstaigos vadovė iš pareigų pasitraukė šalių susitarimu prieš dvi savaites. Apie tai anksčiau nebuvo pranešta.

Išmoka, anot atstovės, V. Pečiulienei nebuvo numatyta.

Žalgirio klinikos interneto svetainėje nurodyta, kad įstaigai šiuo metu vadovauja Linas Zaleckas.

Rugpjūčio pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyba pateikė įtarimus galimu piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu tuometei Žalgirio klinikos vadovei V. Pečiulienei ir dviem darbuotojams – Priėmimo skyriaus vedėjui Daliui Matkevičiui ir šio skyriaus vyresniajai slaugytojai Laimai Orliukaitei.

Teisėsaugos duomenimis, Žalgirio klinikoje sausio pradžioje nuo koronaviruso paskiepyti ne mažiau kaip 24 asmenys, kurie, kaip įtariama, neatitiko tuo metu buvusios vakcinuojamų asmenų prioritetinės grupės, nebuvo sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojai, jų su Žalgirio klinika nesiejo jokie sutartiniai santykiai.

BNS sausio pradžioje skelbė apie galimus pažeidimus Žalgirio klinikoje, kai paskiepyti buvo aštuoni darbo sutarčių su šia klinika neturintys VU Odontologijos instituto dėstytojai, taip pat pensijoje esanti viena klinikos įkūrėjų.

Sveikatos apsaugos ministerija tuo metu teigė, kad darbo sutarčių su Žalgirio klinika neturintys dėstytojai prioriteto tvarka negalėjo būti paskiepyti nuo COVID-19.

Žalgirio klinikos vadovė V. Pečiulienė BNS tąkart sakė, kad dėstytojai paskiepyti, nes nuo vasario 1 dienos turėjo pradėjo dirbti su pacientais bei studentais – jie laikinai įdarbinami pagal įprastą tvarką, kadangi VU Odontologijos institutas yra įstaigos klinikinė bazė.

Direktorė taip pat patvirtino, kad tarp paskiepytųjų buvo europarlamentaro Juozo Oleko dukra Laura Linkevičienė, jos vyras Tomas Linkevičius ir kiti asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idiotas

Idiotas portretas
Idiotas Dulkys. Paskiepyti medikus - nusikaltimas, o išpilti vakcinas - pagyrimas.

Mobingas

Mobingas portretas
Politinis mobingas. SAM ministras Dulkys vykdo šlykščius politinius užsakymus. Tas išgama pats baigs pragare. Inkvizitorius. .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių