Quantcast

Paminklo žydų gelbėtojams Vilniuje konkursas bus skelbiamas iš naujo

  • Teksto dydis:

Paminklo žydų gelbėtojams Vilniuje architektūrinės idėjos konkursas bus skelbiamas iš naujo, komisijai neišrinkus pirmosios vietos laimėtojo, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Iš viso konkurse buvo sulaukta 14 skulptūrinių-architektūrinių idėjų, kaip įamžinti viešąją erdvę šalia Onos Šimaitės gatvės – čia šiuo metu yra paminklinis akmuo, pastatytas Lietuvos žydų bendruomenės lėšomis.

„Konkursui pateiktus darbus vertinusi tarptautinė ekspertų komisija ataskaitoje pažymėjo pateiktuose projektuose pasigedusi estetinio, konceptualaus, emocinio ir meninio pagrindo, kuris liudytų šviesą apie atskirų žmonių pasirinktą teisuolio kelią. Nuspręsta, kad nė vienas pateiktas pasiūlymas nėra išpildytas taip visavertiškai, kad būtų vertas įgyvendinimo ir jam būtų skirta pirma vieta“, – informavo savivaldybė.

Komisija antrąją vietą skyrė darbo „Gyvybės upė“ autoriams – viešajai įstaigai „Mūsų vėliavos“, trečiąją vietą laimėjo Gyčio Vildžiūno darbas „Materialized Memory“.

Pasak savivaldybės, taip pat aptarta, kad dabartinis projekto konkursų teisinis reglamentavimas dalį menininkų atbaido nuo dalyvavimo tokio tipo pirkimuose. Tad žadama teikti pastabas Aplinkos ministerijai dėl galimų korekcijų, viena jų – numatyti galimybę organizuoti kūrybines dirbtuves, kai būtų galima suformuluoti projekto idėjas, „geriausiai atitinkančias perkančiosios organizacijos ir visuomenės poreikius“.

Konkurso organizatoriai planavo su pirmosios vietos laimėtoju sudaryti idėjos įgyvendinimo sutartį, taip pat numatė 5 tūkst. eurų prizą. Antrajai ir trečiajai vietai turėtų atitekti atitinkamai po 3 tūkst. ir 2 tūkst. eurų.

Maksimalus numatytas biudžetas paminklui ir jo prieigoms – 300 tūkst. eurų, įskaitant projektavimą, statybas, atlygį skulptoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Statykim paminklus savo didvyriams: Jūs tamsta esate ne kas kitas kaip nacių pakalikas. Gėda. Portalas diena leidžia reikštis tokiems nacių pakalikams. Ir dar norėtųsi pridurti, prisijunkime miesteliuose prie vandentiekių, sugebėkime 21 amžiuje panaikinti lauko išvietes Lietuvoje, prieš statant paminklus savo didvyriams. O tai prisitatysim didvyriškų paminkų, o šikti tamsta eisite pavz. Biržų miesto centre į medinę būdelę lauke... Komentatoriui Skaitytojas: Kaip galvojate, kiek išnaikintų žydų (prie kurių fizinio naikinimo prisidėjo tarp kitko laibai uoliai ir mūsų divyriškos tautos atstovai) nuosavybės Lietuvoje perėjo šalies, miestų, savivaldybių, privačių asmenų nuosavybėm? Palinkėčiau mūsų tautai, karts nuo karto kritiškiau pasižiūrėti į save, į savo praeitį

Skaitytojas

 Skaitytojas portretas
Kodėl paminklo statymą organizuoja ir finansuoja ne žydai ,o Vilniaus savivaldybė.???

statykim paminklus savo didvyriams

statykim paminklus savo didvyriams portretas
žydai tegul stato savo izraelyje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių