Quantcast

A. Paleckis vasario 16-ąją naudoja reklamai (atnaujinta)

Šventinėmis dienomis Vytauto Šustausko vadovaujami „ubagai“ aktyviai nesireiškė. Tačiau juos pavadavo Algirdo Paleckio „frontininkai“, užsimoję pasireklamuoti Vasario 16-osios iškilmių metu.

Į Nacionalinį operos ir baleto teatrą besirenkančius vasario 16-osios minėjimo iškilmių svečius pasitiko negausus būrelis „frontininkų“ - tautiniais rūbais apsitaisę moteriškė ir jaunuolis, pora aktyvistų ir pats A.Paleckis. Jis, tiesa, netrukus pasišalino.

Ant teatro laiptų kiekvienam ateinančiam buvo siūlomas partinis reklaminis laikraštis „Frontas“. Vieni iškilmių svečiai leidinį ėmė su šypsena, kiti murmėdami ar netgi piktai jo atsisakė. Štai Kariuomenės vadas generolas Valdas Tutkus iš pradžių „frontininkų“ laikraštį paėmė, tačiau pamatęs, ką jam įbruko, piktai tėškė atgal į dalintojų rankas.

Kiek kurioziška situacija ištiko į renginį einantį ekonomistą Gitaną Nausėdą. Jau tiesdama jam laikraštį, Fronto partijos atstovė netikėtai išmetė visą rankose laikytą leidinių krūvą. G.Nausėda, kaip tikras džentelmenas, pasilenkė ir padėjo surinkti išbirusius „Fronto“ laikraščius, tačiau nė vieno jų nepasiėmė.

Dažnas renginio svečias tik prie teatro durų pamatydavo, ką turi rankose. Vieni į tai žiūrėjo su atlaidžia šypsena, antri, kaip V.Tutkus, tik ne taip piktai, grįždavo laikraštį grąžinti „frontininkams“, treti be jokių sentimentų laikraštį metė į šiukšlių dėžes.

Fronto atstovai, išdalinę nemažą krūvą partinių leidinių, bet taip ir nesulaukę pasirodant prezidento Valdo Adamkaus, išsiskirstė. Su „frontininkų“ laikraščiais į vasario 16-osios minėjimo iškilmes nuėjo finansų ministras Algirdas šemeta, valstybės kontrolierė Rasa Budbergytė bei daugelis kitų žinomų žmonių. Tiesa, nė kiek ne mažesnė renginio svečių dalis laikraščių neėmė, juos grąžino dalintojams arba tiesiog išmetė.

A.Paleckis portalui teigė, kad partinius laikraščius numatoma dalinti ir vakare Rotušės aikštėje vyksiančio koncerto metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių