Quantcast

Pakeitus apšvietimą sutaupyta beveik 30 tūkst. litų

Vilniuje Gedimino pr. 9A požeminėje automobilių aikštelėje per septynis mėnesius, pakeitus natrio lempas į LED šviestuvus, jau sutaupyta beveik 30 tūkstančių litų, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

„Į apšvietimo sistemos atnaujinimą buvo investuota apie 40 tūkst. litų, tačiau jau pirmaisiais mėnesiais sąnaudos už elektrą šioje požeminėje aikštelėje kas mėnesį mažėjo nuo 2 iki 7 tūkstančių litų. Per septynis mėnesius atsipirko apie 75 % visų investicijų“, - sakė SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Miesto eismo departamento vadovė Daiva Kaminskaitė.

Gedimino pr. 9A, , kaip ir Tilto g. 14, požeminėje aikštelėje automobilių statymas kainuoja 2,5 Lt/val.

Vilniuje iš viso yra 6035 mokomos automobilių stovėjimo vietos, suskirstytos į keturias zonas, kuriose automobilių statymas kainuoja skirtingai: Žaliojoje zonoje (dalyje Naujamiesčio ir Šnipiškių teritorijų – 1488 automobilių stovėjimo vietos) – 1 Lt/val. Geltonojoje zonoje (dalyje Šnipiškių, Naujamiesčio, Senamiesčio ir centrinės miesto dalies – 2580 automobilių stovėjimo vietų) - 2 Lt/val. Raudonojoje zonoje (Senamiesčio ir centrinės miesto dalies teritorijoje – 1680 automobilių stovėjimo vietų) – 3 Lt/val. Mėlynojoje zonoje (Vokiečių, Didžioji, Aušros Vartų, Šventaragio gatvėse – 287 automobilių stovėjimo vietos) – 6 Lt/val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

evaldas

evaldas portretas
mažėja elektros suvartojimas, vaduojamės iš atominės energetikos. tai gerai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių