Pereiti į pagrindinį turinį

Pagal naują tvarką mažės savivaldybės įmonių vadovų atlyginimai

2013-10-21 12:20 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius patvirtino naują savivaldybės kontroliuojamų uždarųjų akcinių bendrovių ir viešųjų įstaigų darbo apmokėjimo tvarką, dėl kurios savivaldybės įmonių vadovų atlyginimai mažės apie 1500-2000 litų.

Šią savaitę bus rengiami Vilniaus miesto savivaldybės įmonių „Vilniaus viešasis transportas“, „Vilniaus vandenys“, „VAATC“ ir „Grinda“ valdybos susirinkimai, kur ši tvarka bus pateikta ir bus sumažinti minėtų įstaigų vadovų atlyginimai.

„Vilniaus savivaldybės įmonių vadovai atlyginimus pasididino nors ir teisėtai (jie pakilo padidėjus minimaliai mėnesinei algai), bet jie nėra teisingi. Kaip visuomet sakiau – vadovų atlyginimas už darbą turi priklausyti nuo įmonės rezultatų, o ne nuo veiksnių, kuriems įstaigų vadovai neturi jokios įtakos. Minimalus atlyginimas turi didėti pirmiausiai paprastiems darbuotojams, o ne direktoriams. Patikslinus vadovų atlyginimų mokėjimo tvarką, ateityje tai leis išvengti nesusipratimų“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Primename, kad praėjusią savaitę savaitraštis "Vilniaus diena" paskelbė publikaciją, kurioje nurodoma, kokio dydžio algas gauna kai kurių Vilniaus miesto savivaldybės valdomų įmonių vadovai. Po minėtos publikacijos sostinės meras Artūras Zuokas suskubo keisti neva ydingą tvarką ir teigė, kad bendrovių vadovų algos turi mažėti.