Quantcast

Padovanojo gyventojams šventę

Pastarąsias tris dienas aštuoniuose sostinės rajonuose įžiebiamos Kalėdų eglutės. Daugybė į renginius susirinkusių vietos bendruomenės narių džiūgauja, kad šventinė nuotaika atėjo ir į jų kiemus.

"Mūsų misija tapo realybe. Kasmet vis daugiau gyventojų susiburia tam, kad pabūtų kartu, pabendrautų su kaimynais ir kartu pasidžiaugtų eglute ir kalėdiniu renginiu. To ir siekiame – suburti bendruomenę, padovanoti šiek tiek džiaugsmo ir sukurti šventinę nuotaiką daugiabučių kiemuose", – sakė "Mano būsto" Vilniaus regiono vadovas Arūnas Kubilius.

Aštuoni Kalėdų eglučių įžiebimo renginiai jau trečią kartą vyko Antakalnyje, Lazdynuose, Pašilaičiuose, Šnipiškėse, Perkūnkiemyje, Jeruzalėje ir Bajorų Kalvose. Taip pat šventiškai papuoštos žaliaskarės gyventojus džiugina Karoliniškėse, Viršuliškėse, Užupyje, Pilaitėje, Šnipiškėse ir Vilkpėdės rajone.

Vakar į eglutės įžiebimo šventę Žirmūnuose susirinko ne tik mažieji pabiručiai, bet ir vyresnio amžiaus žmonės. Skambančios kalėdinės dainos iškart sukūrė šventinę atmosferą, aplink papuoštą eglę sukiojosi vaikai ir nekantriai laukė pasirodančio Kalėdų Senelio.

"Labai džiugu, kad savo kieme jau antrus metus iš eilės turėsime Kalėdų eglutę. Pernai vaikai labai ja džiaugėsi. Įžiebtos lemputės degė nuolat, kiek žinau, taip bus ir šįmet. Žiūri pro langą vakare ir taip gražiai ta eglutė švyti", – sakė Žirmūnuose gyvenanti Beata, savo sūnelį net papuošusi vilko kostiumu.

p>Į Žirmūnų kiemą šįkart eglė atkeliavo iš Verkių. Žirmūnų gatvės 94 numeriu pažymėto namo kiemas pasirinktas kaip erdviausias, be to, "Žirmūnų būsto" Alvydo Sabalio direktoriaus teigimu, čia stovi daugiausia jų prižiūrimų namų. "Tikslas visada vienas – būti arčiau žmonių. Vykdome ir daug kitų projektų, o artėjant gražiausiai metų šventei, kaip ir kasmet, norisi suteikti džiaugsmo gyventojams. Kaip smagu žiūrėti į tuos mažus besidžiaugiančius, aplink eglę lakstančius vaikus", – sakė direktorius A.Sabalys.

Į renginį atvykusi Žirmūnų seniūnė Ona Suncovienė teigė, kad eglių įžiebimas jau turi savo istoriją. "Kasmet stengiamės, kad šie renginiai nesikartotų, vis sugalvojame ką nors nauja. Labai smagu, kuriama šventinė nuotaika. Patys žmonės to tikrai nesusiorganizuotų, o štai dabar turi kuo džiaugtis", – sakė Žirmūnų seniūnė.

Eglučių įžiebimo renginių Vilniuje organizatoriai primena, kad iki gruodžio 17 d. vyksta gražiausio rankų darbo Kalėdų eglutės žaisliuko konkursas. Norintys dalyvauti turi sukurti ir savo rankomis pagaminti žaisliuką, pakabinti ant savo rajono eglutės, nufotografuoti, o nuotraukas skelbti "Mūsų kiemo" profilyje feisbuke. Laimėtojų laukia saldūs prizai.


Šiandien eglės bus įžiebtos

11 val. Perkūnkiemyje – prie Perkūnkiemio g. 8 ir 10 namų.

13 val. Jeruzalėje: Bitininkų g. 1A, 1B; Ateities g. 1E, 1F, 1G ir Rugių g. 8A, 8B bendrame kieme.

15 val. Bajorų Kalvose prie fontano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių