Quantcast

Paaiškėjo, kas užims V. Urbonavičiaus vietą Vilniaus taryboje

Iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos pasitraukusio konservatoriaus Vido Urbonavičiaus vietą turėtų užimti Kultūros paveldo departamento (KPD) direktoriaus pavaduotojas Audrius Skaistys.

„Esu atsakęs į šį klausimą seniai, kai dar dalyvavau rinkimuose į Vilniaus savivaldybės tarybą. Aišku, kad eisiu, jei toks bus atvejis“, – BNS patvirtino A. Skaistys.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sekretoriate BNS patvirtino, kad V. Urbonavičiaus atsistatydinimo pareiškimas gautas, šis klausimas, kaip ir A. Skaisčio patvirtinimas tarybos nariu, turėtų būti svarstomas kitą savaitę.

V. Urbonavičius, praėjusią savaitę neteisėtai pasinaudojęs kolegos Arvydo Sekmoko balso teise, penktadienį pranešė, jog traukiasi iš tarybos ir stabdo narystę partijoje.

A. Skaistys anksčiau yra ėjęs Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje pareigas, teikdavo pastabas ir Vilniaus miesto savivaldybei. Šiuo metu jis KPD taip pat sprendžia ir klausimus, susijusius su sostinės kultūros paveldu, todėl žada nuo kai kurių klausimų nusišalinti.

„Aišku, žinau kas yra interesų konfliktas, net ir, kiek atsimenu, priesaikoje yra tie žodžiai, kad reikia vengti viešų ir privačių interesų konflikto. Tai tais visais atvejais, kur jis gali kilti, reikia nusišalinti – tai vienintelė išeitis iš tos padėties“, – sakė A. Skaistys.

Likus maždaug pusmečiui iki naujų savivaldos rinkimų jis sako matantis prasmę dirbti savivaldybėje, tačiau pripažįsta, kad nuveikti daug būnant opozicijoje „nėra daug galimybių“.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks 2019 metų vasario–kovo mėnesiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
kad gerai tevuku atpenetas ......

Vai vai

Vai vai  portretas
Koks skaistus konservatorius, čia tas ,kurio tėvukas valdišką žemę ,,įsisavina,, ? Skaistesnių tarp konservatorių iš eilės nebėra ? ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių