Quantcast

Paaiškėjo, kas gyvens prabangiame studentiškame kambaryje

Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kas apsigyvens prabangiame studentiškame kambaryje, įrengtame viename iš Vilniaus kolegijos bendrabučių.

Konkurso finale nurungę 7 konkurentų poras, ką tik pabaigto įrengti kambario šeimininkėmis visam pavasario semestrui tapo kolegijos Verslo vadybos fakultete maitinimo verslo organizavimą studijuojanti antrakursė Živilė Kaušakytė ir Dizaino ir technnogijų fakultete aprangos dizainą studijuojanti trečiakursė Dovilė Kaušakytė.

Komisijai itin imponavo kūrybiškai pateikti atsakymai, merginų pomėgis gaminti, draugiškas santykis su aplinka, noras atskleisti savo talentus ir dalintis pozityvia energija su aplinkiniais.

Pasak kambario interjerą sukūrusios architektės R.Bagdzevičiūtės, jaukiai ir savai gyvenamajai erdvei reikia ne daug pinigų, o laiko, idėjų ir fantazijos.

„Tikiuosi, šis pavyzdys įkvėps ir kitus studentus bei jaunus žmones susikurti trokštamą aplinką namuose, kuri geriausiai atskleistų jų charakterį ir pomėgius. Paprastais ir visiems įkandamais sprendimais būsimiems kambario šeimininkams sukūrėme gerą pradžią, bet palikome laisvės erdvę prisijaukinti ir suasmeninti. Kartais reikia visai nedaug“, - sako kambario interjerą sukūrusi architektė R.Bagdzevičiūtė.

Vietoj studentų kambariams įprastų 13 kvadratinių metrų, du kambario gyventojai galės džiaugtis 37 kv. m plotu.

Projektuodama kambario interjerą architektė siekė maksimaliai išnaudoti esamą plotą ir proporcingai suformuoti būtiniausias funkcines zonas: mokymosi, miego, poilsio ir bendravimo, maisto laikymo, gaminimo, drabužių priežiūros ir kt. Tai buvo padaryta atsisakant kai kurių tradicinių baldų ir daug dėmesio skiriant medžiagoms bei faktūroms.

Pagrindinė  korpusinių baldų medžiaga - klijuota fanera – praktiška, ilgaamžė, lengvai eksploatuojama ir , pasak architektės, savo stilistika labiausiai tinkanti jaunimui.

Kompaktiškame virtuvės komplekte šviesiai fanerai kontrastą sudaro  juodos pakabinamos spintelės. Magnetinis HPL paviršius kambario šeimininkams atstos skelbimų lentą, ant kurios bus galima lipdyti prieskonių dėžutes, receptus ar raštelius. Siekiant išnaudot erdvę prie lango, miegamajame suprojektuota palangė-stalviršis su pakeliama dalimi. Toks sprendimas nesutrukdys patogiai varstyt balkono durų, o kasdien tai bus praktiška mokymosi vieta.

Kadangi šiandienos studentai stengiasi nepiktnaudžiauti greitu maistu ir pusgaminiais ir kartu taupyti laiką apsipirkdami ilgesniam laikui, kambario gyventojams pravers 145 cm aukščio po baldų durelėmis paslėptas ir vieningą virtuvės išvaizdą leidžiantis išlaikyti įmontuojamas šaldytuvas.

Orkaitė su 8 maisto gaminimo režimais tiks ir greitoms skrudintoms bulvytėms, ir šventiniam kepsniui pagaminti. Be to, šeimininkams nereikės baimintis, kad sudegins kepinį - elektroninis valdymas leidžia automatiškai nustatyti kepimo laiką, po kurio orkaitė pati išsijungia. O prietaiso valymą palengvina įspaudžiamos rankenėlės.

Kompaktiškoje virtuvėje sumontuota ir itin mažai vietos užimanti tik 29 cm pločio 2 kaitviečių elektrinė kaitlentė. Specialus metalo rėmelis apsaugos nuo išbėgusio skysčio ar šoninių smūgių.

Surinkti gaminamo maisto kvapus padės 2 variklius turintis į spintelę įmontuotas ir į akis nekrinantis gartraukis su ištraukiamu skydeliu.

Naujasis kambarys savo šeimininkus palepins ir nematyta bendrabučiuose prabanga - indaplove.

45 cm pločio įmontuojama indaplovė užima gerokai mažiau vietos nei tradicinių matmenų prietaisas. Dviems kambariokams pilnai pakanka 9 indų komplektų talpos. Be to, ši indaplovė turi du privalumus, aktualius žmonėms, norintiems kuo mažiau laiko skirti buičiai - automatinę programą ir šviesos signalą, informuojantį apie programos pabaigą.

Vos 2,25 kv.m užimančioje vonioje nebuvo vietos skalbyklei, todėl ji buvo įmontuota į virtuvės baldus. 6 kg įkrova ir 1200 aps./min. puikiai patekins dviejų žmonių poreikius.

Taip pat laimėtame kambaryje įsikursiantys studentai galės naudotis mikrobangų krosnele, virduliu, plaktuvu, smulkintuvu, dulkių siurbliu ir lygintuvu.

Už visus šiuos patogumus kambario gyventojai mokės įprastą nuomos kainą.


Šiame straipsnyje: studentaibendrabutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

tinginiu pantys

tinginiu pantys portretas
idomu kam tom dviem kumelem indaplove (negi negali rankom susiplauti ) ir 6 kg. skalbykle....gal visam bendrikui skudurus plaus ir indus???

ak 47

ak 47 portretas
Kas bl gyvens ? Durnas klausimas , aisku , kad savi . Kas gi daugiau...

rita

rita portretas
Kambarys labai nykus, tikrai nenoreciau jame gyvent. Nejaukus ir ne zmonems sukurtas, o kazkokiai pokazuchai, zurnalo fotkei. Ir kokie turi buti asilai sio busto rengejai/dizaineriai, kad kambari padaro 37 kv metru, o vonia vos 2 kv metru ir net skalbykle neitalpina i vonios kambari. Man jau geriau kambarys butu 25 kv metru (dviem zmonems per akis), o vonia butu 14 kv metru!!! Uztat ten butu ir vonia ir duso kabina ir kriaukle ir unitazas ir bide ir skalbykle ir dziovykle! Dabar nesvarius rubus reikia tempti i virtuve, kur gaminamas valgis. Kaip slykstu! Ir pasakykit dizaineriai kur tie zmones rubus tures dziovint, jei dziovyklei vieta nenumatyta??? Uztat indaplove stovi. Juokinga! Dziovykle yra n kartu reikalingesne.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių