Quantcast

Oranžiniai dviračiai ruošiasi žiemos miegui

Vasarą sostinėje pradėjusi veikti oranžinių dviračių sistema jau skaičiuoja paskutines šio sezono savaites. Tačiau pavasarį mieste atsiras dar daugiau punktų ir galbūt keletas naujovių.

Nebevagia, nelaužo

Liepos viduryje Vilniaus centre buvo įkurti 24 oranžinių dviračių terminalai ir mieste atsirado apie du šimtus dviračių, kuriais vilniečiai ir miesto svečiai sėkmingai naudojasi jau daugiau kaip du mėnesius.

"JCDecaux" dviračių nuomos sistemos projekto vadovas Darius Jasiukaitis patvirtino, kad jokių nuostolių per šį laikotarpį nepatirta, dviračiai nepavogti, nesulaužyti. "Nieko rimta nebuvo, sakyčiau, viskas klostėsi sėkmingai", – sakė D.Jasiukaitis.

Spalio viduryje – ate

Tiesa, oranžinius dviračius pamėgę miestiečiai greit turės su jais atsisveikinti. Tikrai ne visam laikui – tik iki pavasario.

"Spalio 15-ąją dar bus galima dviračiais naudotis visą dieną, o spalio 16-ąją jų jau neliks. Bus išmontuota visa įranga: stovai, terminalai, dviračiai per žiemą bus sandėliuojami", – pasakojo dviračių nuomos sistemos projekto vadovas ir pridūrė, kad naujasis oranžinių dviračių sezonas prasidės balandžio 15 d.

Pavasarį Vilniuje jau bus 36 dviračių nuomos punktai – esami bus papildyti dar dvylika naujų. Jie bus įkurti šiek tiek toliau nuo miesto centro: į Antakalnio pusę, prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios, prie "Minsko IKI", "Žalgirio" stadiono, Žaliojo tilto, prekybos centro "Panorama", prie Vingio parko iš Žvėryno pusės, keletas jų atsiras pakeliui į centrą nuo minėtų vietų.

Sąlygos nesikeis

Naudojimosi dviračiais laiko ir apmokestinimo sąlygų keisti neketinama, tik, kaip sakė D.Jasiukaitis, svarstoma įvesti jaunimo tarifą.

"Kitąmet sezono registracijos mokestis bus 69 litai, svarstome jaunimui jį padaryti pigesnį. Tik dar nenuspręsta, iki kokio amžiaus. Galbūt iki 25 metų", – užsiminė pašnekovas.
Dar viena galima naujiena – įvesti funkciją, kad ilgalaikio vartotojo sąskaitą būtų galima papildyti ir terminale, o ne tik internetu.

Kortelės, bilietai ir tarifai

Primename, kad paslauga "Cyclocity Vilnius" galite naudotis turėdami "Cyclocity Vilnius" ar vilniečio kortelę arba 3 dienų bilietą. Visais atvejais pirmas nuomos pusvalandis yra nemokamas.
Jei jūsų kelionė ilgesnė nei 30 minučių, taikomas paslaugos mokestis, kuris nuskaičiuojamas nuo jūsų "Cyclocity Vilnius" paskyros sąskaitos, jei turite ilgalaikės nuomos kortelę, arba nuo banko kortelės sąskaitos, jei pasirinkote 3 dienų bilietą.

Ilgalaikė registracija (6 mėnesiams) kitiems metams yra 69 litai. Šįmet iki spalio 15 d. – 10 litų.

3 dienų bilietas kainuoja 10 litų.

Pirmas pusvalandis nemokamas, antras kainuoja 1,5 lito, trečias – 5 litus, ketvirtas ir kiti pusvalandžiai – 12 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių