Quantcast

Olimpinės akademijos akademiko regalijos – VGTU dekanui

Vasario 5 d. vykusiame Lietuvos olimpinės akademijos suvažiavime Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybinių industrijų fakulteto dekanui prof. habil. dr. Povilui Tamošauskui įteiktos Akademiko regalijos. Olimpinio akademiko vardas jam suteiktas už nuopelnus plėtojant olimpizmo idėjas Lietuvoje.

Nuotraukoje iš kairės: LOA viceprezidentas A.Raslanas, J.P.Jankauskas, D.Gudzinevičiūtė, P.Tamošauskas, A.Poviliūnas. 

„Olimpizmo tikslas – ne tik sportu ugdyti fiziškai stiprų, bet ir dvasiškai harmoningą žmogų, siekti sukurti taikią visuomenę, besirūpinančią žmogaus orumo saugojimu. Daugiau nei 50 metų dirbu šioje srityje. Mane visą laiką žavėjo ir rūpėjo ne tiktai Citius Altius Fortius, bet ir dvasinės mūsų sportininkų savybės. Mes turime ugdyti ne tiktai čempionus, bet ir gyvenimo čempionus“, - po apdovanojimų kalbėjo P. Tamošauskas.

Profesorius jau ketvirtą kadenciją yra renkamas Lietuvos Rektorių konferencijos Sporto ir sveikatingumo komiteto pirmininku, yra Vilniaus miesto tarybos narys. Taip pat yra išleidęs dvi monografijas, vadovėlį, tris mokymo knygas, paskelbęs per 110 mokslinių darbų, su bendraautoriumi išleido knygą „Lietuvos tinklinis“. Profesorius yra žurnalo „Santalka“ vyriausias redaktorius, Sporto Enciklopedijos mokslinės-redakcinės komisijos narys, žurnalų „Sporto mokslas“ ir „LIMES“ redkolegijos narys.

Prof. habil. dr. Povilas Tamošauskas yra apdovanotas LTOK Olimpine žvaigžde, Kūno kultūros ir sporto departamento Sporto garbės Komandoro ženklu, VGTU medaliu ir LTOK 25-čio proga Jubiliejiniu medaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių