Quantcast

NVSC: situacija Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – sudėtinga

Situacija koronaviruso židiniu tapusioje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – sudėtinga, aiškinamasi, ar įstaigoje buvo sudarytos atskiros personalo komandos.

„Ten tikrai pakilo gaisras ir pirmi veiksmai buvo sutelkti šio gaisro gesinimui“, – apie situaciją įstaigoje antradienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė.

Turimais duomenimis, virusas diagnozuotas 21 asmeniui: devyniems personalo darbuotojams ir 12 pacientų, infekcija palietė Vidaus ligų ir Reanimacijos skyriuose.

„Stebimi židiniai trijose šios ligoninės palatose. (...) Šios ligoninės palatos, bent jau tos, kuriose registruoti atvejai, yra didelės: penkiavietės ir iš tikrųjų pilnos buvo pacientų“, – sakė NVSC atstovė.

„Klinikų vadovams pavesta išskirstyti pacientus kiek įmanoma rečiau, bent po du, ne po penkis, kaip dabar rasta. Kaip bebūtų, ligoninė planinių paslaugų bent jau prieš keletą dienų tikrai neteikė, todėl sunku patikėti, kad ten nėra galimybių išskirstyti žmones rečiau nei po penkis“, – kalbėjo ji.

Abejonių dėl šito kelia toks greitas išplitimas šioje ligoninėje.

Šiuo metu aiškinamasi, ar tikrai iki šiol buvo sudarytos atskiros personalo komandos, kurių srautai nesikirto.

„Abejonių dėl šito kelia toks greitas išplitimas šioje ligoninėje“, – sakė R. Lingienė.

„Ieškome sąsajų tarp balandžio 7 dieną Antrojo priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje dirbančio asmens, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, ir dabartinių atvejų“, – teigė ji.

Taip pat aiškinamasi, kaip dažnai dėl koronaviruso tirti darbuotojai, ar pacientams anksčiau nebuvo pasireiškusių COVID-19 simptomų, vertinama jų hospitalizacijos trukmė.

Ragina Antakalnio ir Žirmūnų vaistininkus bei pardavėjus atlikti COVID-19 testus

Įtariant sąsajas su keliais koronaviruso židiniais NVSC ragina VIlniaus Antakalnio ir Žirmūnų mikrorajonuose įsikūrusių prekybos vietų ir vaistinių darbuotojus atlikti testus dėl COVID-19.

„Ieškome epidemiologinių sąsajų tarp įvairių atvejų ir pradėjus tą darbą vykdyti, pamatėme prasmę pakartotinai vykdyti Vilniaus miesto klinikinės ligoninės, Vinco Grybo gatvės gyvenamojo namo, Antavilių pensionato Nemenčinėje pakartotinę tikslinę apklausą“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė R. Lingienė.

„Kilo įtarimas, kad šie atvejai gali būti susiję su Antakalnio ir Žirmūnų mikrorajonuose esančiomis parduotuvėmis. Tiesiog per daug kol kas matosi sąsajų, bet reikia visą tą kamuolį išvynioti, todėl labai raginame (...) šiuose mikrorajonuose esančių parduotuvių ir vaistinių darbuotojus atlikti tyrimus dėl COVID-19 ligos nustatymo“, – sakė ji.

Vaistininkai ir pardavėjai yra tarp visuomenės grupių, kurias dėl koronaviruso nuspręsta tirti prevenciškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių