Quantcast

Nutraukus tyrimą prezidentas atnaujino teisėjo A. Kaminsko įgaliojimus

Prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl galimo Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjo Arūno Kaminsko piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, prezidentas Gitanas Nausėda atnaujino jo įgaliojimus.

Atitinkamą dekretą valstybės vadovas pasirašė pirmadienį.

A. Kaminsko kaip teisėjo įgaliojimai buvo sustabdyti beveik trejus metus – nuo 2019 metų vasario 19 dienos.

G. Nausėda nurodė atsižvelgęs į Generalinės prokuratūros prokuroro sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą šio teisėjo atžvilgiu.

Penktadienį Generalinė prokuratūra informavo, kad nepavyko surinkti pakankamai duomenų, kurie leistų pagrįsti įtariamojo kaltę dėl nurodytos nusikalstamos veikos padarymo.

Vadovaujantis pirminiais Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtarta, kad Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas A. Kaminskas, vykdydamas neteisėtą susitarimą su Vilniuje veikiančiu advokatu Drąsučiu Zagrecku, buvo įsipareigojęs ir galėjo bandyti neteisėtai paveikti tris kitus šio teismo teisėjus, kad jie priimtų keturių suinteresuotų asmenų pageidaujamus teismo sprendimus, tačiau po tam tikro laiko, nepavykus pasiekti aptarto rezultato, apie tai informavo minimą advokatą.

Šis ikiteisminis tyrimas pernai gruodį buvo atskirtas iš 2019 metų vasarį pradėto didelės apimties Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Iš viso teisminiam nagrinėjimui jau yra perduota 14 nuo šio ikiteisminio tyrimo atskirtų baudžiamųjų bylų. Šeši asmenys pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos. Septynios baudžiamosios bylos šiuo metu nagrinėjamos teismuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varnas varnui

Varnas varnui portretas
Akies nekerta. Ar kas nors išdrys pajudinti kada tą pelkę? Bijo visi. O žmones nekaltus teisia masiškai LT. Po 1000 nekaltai nuteistų per metus(tai oficiali statistika). O kiek bylų dar nepriima LAT? Skaičiai būtų dar didesni. Manote tai atsitiktinumas? Ne. Aš manau kad nekaltų teisimas yra baisios korupcijos pasekmės. Demokratinė šalis nesugebėjo padaryti tvarkos teisinėj sistemoj. Jie ten be kontrolės daro ką nori, valstybė valstybėje. Žiūrėkite, jau bliukšta teisėjų korupcijos byla. Baisu. Tai mano nuomonė.

Arturas

Arturas portretas
O akytės tai gudrios…..:

Nesvarbu

Nesvarbu  portretas
Nesvarbu, kas jis yra- bet kompensacija už suspenduotus 3 metus bus įspūdinga. Dar garbė ir orumas gali būti įkainoti. Beje, tikrai ne iš STT biudžeto, o iš mūsų mokesčių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių